Μακάριος Λαζαρίδης: «Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα έκδοσης άδειας δόμησης στον Ποτό»

Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή Καβάλας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη

Την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε με την έγκριση της αρχαιολογίας για την έκδοση άδειας δόμησης ακινήτων στον οικισμό του Ποτού, έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΕ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνάντηση που είχε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη.

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε στην κυρία Δαδάκη ότι το λάθος υπαλλήλου στη σχετική βεβαίωση πρέπει να επιλυθεί άμεσα, καθώς η Θάσος αποτελεί τον βασικό τουριστικό πυλώνα όχι μόνο της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά συνολικά της Β. Ελλάδας.

Η κυρία Δαδάκη, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του ζητήματος, δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε.

Σχέδιο πόλης Λιμεναρίων

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με την κυρία Δαδάκη την ανάγκη έναρξης της διαδικασίας θεσμοθέτησης περιοχών με ευνοϊκούς όρους τόσο για τον οικισμό του Ποτού όσο και του σχεδίου πόλης των Λιμεναριών. Η κυρία Δαδάκη εξήγησε στον κ. Λαζαρίδη όλα τα δεδομένα και εμφανίστηκε θετική σε μια τέτοια προοπτική, πάντα εντός των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας και της νομιμότητας.

Νέο μουσείο στους Φιλίππους

Παράλληλα, ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησε με την κυρία Δαδάκη την περαιτέρω αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Ο κ. Λαζαρίδης έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης την ανάγκη δημιουργίας μελλοντικά ενός νέου αρχαιολογικού μουσείου στον περιβάλλοντα χώρο, εφάμιλλο με την ιστορικότητα και την αξία των Φιλίππων.