Μακάριος Λαζαρίδης: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών»

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στη χώρα παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής στο ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΠΕ Καβάλας και σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Καβάλας. Στη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε το όραμα και του σχέδιο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πολύτεκνους και φυσικά για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που μαζί με τη γήρανση του πληθυσμού αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν προτεραιότητα»,  επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, παρουσιάζοντας αναλυτικά το σχέδιο Μητσοτάκη. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει:

  •        Επαναφορά των ποσών που η Κυβέρνηση περιέκοψε πέρσι για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες
  •        Επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται
  •        Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας, ήδη από το πρώτο παιδί
  •        Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών
  •        Οι εργαζόμενες μητέρες θα μπορούν να επιλέγουν το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας
  •        Όλα τα βρεφικά είδη, είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες, υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ
  •        Νομικές προβλέψεις για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους Δήμους για την στήριξη πολυμελών οικογενειών
  •        Έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ και επανεξέταση των τεκμηρίων έως την ενηλικίωση των τέκνων
  •        Αύξηση του αφορολόγητου για την αγορά πρώτης κατοικίας, με δεομένη την ανάγκη μεγαλύτερου εμβαδού για την οικογένεια
  •        Επέκταση της προστασίας από την απόλυση στους 24 μήνες αντί των 18 μετά τον τοκετό.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος»

Μετά το τέλος της συνάντησης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το ΔΣ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καβάλας. Μια από τις βασικές προτεραιότητες της αυριανής Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η χώρα δυστυχώς δεν γεννάει παιδιά και την ίδια στιγμή γερνάει. Αυτός ο συνδυασμός είναι πραγματικά μια βόμβα στα θεμέλια της πατρίδας μας, στα θεμέλια του έθνους μας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για να δώσει κίνητρα στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Αυτά είναι το επίδομα 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε Ελληνόπουλου, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ επιπλέον τα βρεφικά είδη εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ Αυτά, μεταξύ άλλων, για αρχή έως ότου μπορέσουμε να αποκτήσουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αποτελεί δέσμευσή μας ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Θέλω, επίσης, να πω ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες τα χρήματα που τους έχει περικόψει τον τελευταίο χρόνο η Κυβέρνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ανάσα για αυτούς τους ανθρώπους.

Το προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη είναι έντονο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια».