Ο Κώστας Κατσιμίγας «σύστησε» τους πρώτους υποψήφιους της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τους 10 πρώτους υποψηφίους και το πλάνο του για την Καβάλα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τον κύκλο των παρουσιάσεων υποψηφίων εγκαινίασε δυναμικά την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Κατσιμίγα. Σε μια μαζική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στo Galaxy Airotel, στην Καβάλα, ο κ. Κατσιμίγας ανακοίνωσε τους πρώτους 10 υποψήφιους για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας & Θάσου. Πρόκειται για εξαιρετικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι γνωστά για την προσφορά τους και για τη βούλησή τους να υπηρετήσουν τον τόπο τους.

«Η Καβάλα θα ξαναβρεί τον δρόμο της…»

Στην τοποθέτηση του τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «ξεκινώ από την Καβάλα γιατί είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Περιφέρειας μας και αναμφίβολα έχει μία δεσπόζουσα θέση και ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Ήταν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο με πολλές βιομηχανίες μεταποίησης καθώς και βαριές βιομηχανίες της χώρας μας. Η Καβάλα θα ξαναβρεί το δρόμο της και δημιουργούνται οι συνθήκες για αυτό. Η Καβάλα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο τόσο στον πρωτογενή τομέα, με την κοιλάδα των Πιερέων και τα Τενάγη όσο και στον τριτογενή καθώς αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειας μας».

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι 10 υποψήφιοι με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία είναι:

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΕ Καβάλας

  1. Χαράλαμπος Ευσταθιάδης – Υπάλληλος ΕΛΤΑ, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.
  2. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καζαντζίδης – Οικονομολόγος, στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Δ.Ο.Υ. Καβάλας και ερασιτέχνης σκιτσογράφος.
  3. Βασίλειος Καλπάκης – Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ, μελετητής δημοσίων έργων.
  4. Σωτηρία Κουτσούκη – Νοσηλεύτρια, στέλεχος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν.Καβάλας και μέλος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας.
  5. Δημήτρης Λυμπεράκης – Φιλόλογος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική, Παιδαγωγική και Τεχνολογία πληροφοριών. Διδάσκει στο 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.
  6. Παναγιώτης Νεστορίδης – Δημοσιογράφος, υπεύθυνος για τα αγροτικά θέματα στην εφημερίδα «Έθνος». Πρώην Πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ). πρώην Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και Γενικός Γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου.
  7. Μελπομένη (Μελίνα) Παναγιώτου – Πτυχιούχος Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ.
  8. Νίκος Τσουμπάκης – Τεχνολόγος Γεωπονίας, Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας, επί σειρά ετών Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελλάδας.
  9. Ζωή Χωματά, Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων, συνεργάτης Τεχνικής Εταιρείας.

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου

  1. Φιλίππη Πιτσιλαδή-Γιαννοπούλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός