Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Συμφωνεί η τοπική ΝΔ με την καταστροφολογική δήλωση του προέδρου του κόμματος της;

Ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης με φόντο την γραπτή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» για το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Καμία έκπληξη δεν αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και τα στελέχη του τμήματος παιδείας, η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Νέα Εγνατία» ότι θα ανατρέψει (αν μπορεί να το πετύχει) την απόφαση για την ίδρυση του νέου διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με το οποίο θα δημιουργηθούν πανεπιστημιακές σχολές στην Καβάλας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι ο στόχος του είναι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ αναρωτιέται αν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν με την τοποθέτηση του για το θέμα την οποία χαρακτηρίζει καταστροφολογική.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Στόχος του κ. Μητσοτάκη  είναι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης»

«Δε μας εκπλήσσει πια η τελευταία δήλωση του κ. Μητσοτάκη στον τοπικό τύπο ότι θα «ανατρέψει» την απόφαση για την ίδρυση του «Νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου» και κατά συνέπεια την ένταξη σε αυτό του ΤΕΙ ΑΜΘ, αν ποτέ το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.  Έρχεται να συμπληρώσει προγενέστερες δηλώσεις του πως θα καταργήσει όλους τους νόμους Φίλη, Μπαλτά και Γαβρόγλου.

Θα κλείσει δηλαδή τα ειδικά σχολεία που δημιουργήθηκαν, θα καταργήσει τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, θα επαναφέρει την πολιτική επιστράτευση, την αυτοδίκαιη αργία και  την τιμωρητική αξιολόγηση, θα διώξει τους ψυχολόγους από τα σχολεία,  θα διαλύσει εν μία νυκτί σφύζοντα από ζωή τμήματα των ΕΠΑΛ και θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους «άχρηστους» εκπαιδευτικούς.

Δε μας εκπλήσσουν πια οι καταστροφολογικές δηλώσεις του, γιατί συνάδουν με την ιδεολογία του. Προβάλλει τον ανταγωνισμό, την τιμωρία και τον κοινωνικό δαρβινισμό ως προϋποθέσεις της ποιότητας των σπουδών. Αποκρύπτει όμως ότι ο απώτερος στόχος του είναι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, για να ανοίξει τον δρόμο προς την ιδιωτική και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Τι άλλο δείχνει η εμμονική διεκδίκηση της κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος;

Η στήριξη της Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης με ποιοτικά προγράμματα σπουδών, η αναβάθμιση των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, η δημιουργία νέων πανεπιστημιακών σχολών και η στελέχωσή τους  αποτελούν εγγυήσεις ώστε να απλωθεί η ποιοτική γνώση σε ευρύτερα στρώματα του λαού και προϋποθέσεις  ώστε να σταματήσει η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.

Ειδικά για την πόλη της Καβάλας,  τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα δημιουργηθούν μπορούν να τη βγάλουν από τη χρόνια αφάνεια και να την καταστήσουν έναν σημαντικό εκπαιδευτικό κόμβο των Βαλκανίων, όπως δηλώνει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα.

Σε όλα τα παραπάνω τι έχουν να απαντήσουν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ; Συμφωνούν με την καταστροφολογική δήλωση του προέδρου του κόμματός τους»;