Κωστής Σιμιτσής: Ακραία η τοποθέτηση Μητσοτάκη για το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ θεωρεί πως το νέο Ίδρυμα θα ανακόψει, μεταξύ άλλων, και τη δημογραφική ερήμωση της Περιφέρειας

Αλγεινή εντύπωση αφήνει, σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή, η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας Νέα Εγνατία ότι η Νέα Δημοκρατία, ως αυριανή κυβέρνηση, θα ανατρέψει τον σχεδιασμό για τη δημιουργία του Νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επικεφαλής της παράταξης Περιφέρεια σε δράση ζητά από την πολιτεία όχι μόνον να προχωρήσει με την ίδρυση του νέου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, αλλά να ενισχύσει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Σιμιτσή.

Σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο

«Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με την ακραία τοποθέτηση για το «Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο» και τη δέσμευση πως θα ανατρέψει τις σχετικές αποφάσεις. Σημειώνουμε πως ενώ είχε καταψηφίσει την «πανεπιστημοποίηση» άλλων ΤΕΙ, αποδέχθηκε τα τετελεσμένα χωρίς να αναλάβει παρόμοιες δεσμεύσεις ανατροπής και κατάργησης για εκείνα.

Η παράταξή μας θεωρεί πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας για την Περιφέρεια και όλη τη χώρα. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που κινδυνεύει με μαρασμό, και να βοηθήσει το Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο να σταθεί στα πόδια του.

Η έρευνα, η καινοτομία, η νεανική και η κάθε είδους επιχειρηματικότητα θα ενισχυθούν χάρη στα Πανεπιστήμια και θα μειώσουν την ανεργία και τη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό ενώ θα ανακόψουν και τη δημογραφική ερήμωση της Περιφέρειας».