Ένας Καβαλιώτης ακαδημαϊκός στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Δημήτρης Καιρίδης συστρατεύεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για να βγάλουμε την Ελλάδα από την παρακμή και την Ευρώπη από την κρίση»

Τέσσερις νέους υποψήφιος ευρωβουλευτές ανακοίνωση την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ ξανά διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών: για τη χειρουργό γυναικολόγο Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού που θα είναι και η εκπρόσωπος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τη δικηγόρο και πρώην Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, την επίσης δικηγόρο και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αφροδίτη Μπλέτα και τον γνωστό καθηγητή διεθνούς πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Καβάλα.




Ο Καβαλιώτης ακαδημαϊκός, δήλωσε: «Πιστεύω ότι στο χέρι μας είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από την παρακμή και την Ευρώπη από την κρίση. Γι’ αυτό συμμετέχω στη μάχη των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου».

Ο Δημήτρης Καιρίδης σε πρώτο ενικό

«Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.

Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα.

Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο  Fletcher School και σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Από το 2002, διευθύνω τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας», γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Το 2009, ίδρυσα τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη, γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.

Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφώ στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα».