Γιώργος Καρατζαφέρης από Καβάλα: Ο Ευρωσκεπτικισμός θέλει να αλλάξει την Ευρώπη κι αυτό θα κάνουμε

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ο Παράσχος Αγανικόλας-Γιατί οι ευρωεκλογές είναι σημαντικότερες από τις εθνικές-Οι προτεραιότητες των Ευρωσκεπτικιστών και τα διακυβεύματα σε Αιγαίο και βόρεια σύνορα

Την Καβάλα επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019 ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το ξενοδοχείο GALAXY και κατόπιν μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος, ενώ λίγη ώρα πριν συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο.

«Οδηγούμαστε σε ευρωεκλογές χωρίς να ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εθνικές»

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε κυρίως στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στις προτεραιότητες των Ευρωσκεπτικιστών τους οποίους εκπροσωπεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οδηγούμαστε σε ευρωεκλογές χωρίς να ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εθνικές. Προσωπικά εκτιμώ πως θα γίνουν τον Οκτώβριο. Αυτές οι ευρωεκλογές έχουν ένα δικό τους διακύβευμα που είναι για το αν θα ζήσουμε καλύτερα ή όχι. Εάν ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από αυτή την Ευρώπη που έχουμε και η ζωή μας εξαρτάται από τι θα αποφασίσει η Ευρώπη. Εάν ο κόσμος είναι καλά δεν έχουν λόγο να μας ψηφίσουν. Στις ευρωεκλογές είτε βγει μπροστά ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αν παραμείνει στην Ευρώπη η ίδια σπείρα που την κυβερνά, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ κλπ, τότε η ζωή μας θα είναι ίδια, γιατί αυτοί επιβάλουν τους κανόνες. Για να δούμε καλύτερες ημέρες πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη. Ποια κόμματα το θέλουν; Η ΝΔ που είναι μια χαρά βολεμένη; Ο Τσίπρας που βολεύτηκε κι αυτός με τη Μέρκελ και είναι φιλαράκια; Ο Θεοδωράκης; Ο Λεβέντης; Η Γερμανία θα συνεχίσει να είναι η κυρίαρχος κι εμείς θα είμαστε οι υποταγμένοι.

»Εμείς είμαστε οι Ευρωσκεπτικιστές. Θυμίζω ότι υπήρξα ο γενάρχης του Ευρωσκεπτικισμού μαζί με τον Φάρατζ. Ο Ευρωσκεπτικισμός θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, τώρα όμως έχει το προνόμιο να έρχεται στις δημοσκοπήσεις δεύτερο κόμμα. Άρα ο οποιοσδήποτε κομισάριος της Ευρώπης θα περνάει από την έγκρισή μας. Αν αποκτήσουμε αυτήν τη δύναμη και πάω στην Ευρώπη, αντιλαμβάνεστε πόσο θα ωφεληθεί η χώρα. Εάν θέλετε αλλαγή, αυτή είμαστε εμείς», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Οι υποψήφιοι με το κόμμα του ΛΑΟΣ

Όσον αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με τον ΛΑΟΣ, ο πρόεδρός του ανακοίνωσε ότι στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν 14 από τους 92 τους οποίους θα παρατάξει ο ΛΑΟΣ και 10 θέσεις ο συνεργαζόμενος φορέας ΠΑΤΡΙΕ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι οποίοι ανακοινώθηκαν είναι ο κ. Αγανικόλας από την Καβάλα, η κ Παπαδήμα, ο κ Χαλάτσογλου, ο κ. Χαραγκόπουλος και ο κ. Σαββίδης. Μια δυναμική ομάδα.

«Έχει σημασία ποιόν ψηφίζετε. Βγαίνει η ΝΔ και λέει πως ήταν κατά του σχεδίου Ανάν, όμως υπέρ αυτού ψήφισαν και οι 7 ευρωβουλευτές της ΝΔ και οι 9 του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό ο Κυπριακός λαός είπε όχι. Οι μόνοι που αντιδρούσαμε ήμασταν εμείς. Στις εθνικές εκλογές μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, όμως στις ευρωεκλογές δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε τα ίδια λάθη. Ζητάω πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε κουβέντα από την Τουρκία, να αποσυρθούν οι δυνάμεις κατοχής από την Κύπρο. Υπήρξαν ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Αττίλα. Αυτούς τους στείλατε εσείς επάνω. Αυτά όλα είναι εκκωφαντικά. Έχω ζητήσει να τεθεί ως όρος η αναγνώριση από την Τουρκία του ψηφίσματος Ευρωβουλής του 1987 για την γενοκτονία των Αρμενίων. Όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της Τουρκίας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το τι έχει συμβεί; Είναι πολύ σοβαρό ποιον θα στείλετε επάνω. Αν στείλετε εμάς επάνω, θα αλλάξουμε την Ευρώπη και όλες αυτές οι μουτσούνες θα φύγουν. Είμαστε 500 εκ. Ευρωπαίοι και για πρόεδρό μας έχουμε έναν μεθύστακα, τον Γιούνκερ που τρεκλίζει, ενώ αποφασίζει για την τύχη της Ευρώπης. Όλα αυτά θα τα αλλάξουμε αρκεί όμως να ψηφίσετε Ευρωσκεπτικισμό», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Φάκελος» εθνικά θέματα

Περνώντας ο κ. Καρατζαφέρης στα εθνικά θέματα, είπε πως ο κ. Τσίπρας πούλησε τη Μακεδονία με πολλές συνέπειες. «Δεν πούλησε μόνον την ιστορία και τη γλώσσα, αλλά όλο τον τόπο και ήδη δυο μήνες μετά την ψήφο ξεκίνησαν οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Η Ευρώπη της Μέρκελ και του Γιούνκερ, επιδότησε να χαλάσουμε τα καΐκια και ο κ. Αγανικόλας έχει δώσει μάχη γι’ αυτό. Γιατί επιδότησε η Ευρώπη λεφτά γι’ αυτό; Γιατί ψάρευαν από τη μια οι Έλληνες και οι Τούρκοι από την άλλη και πήγαιναν στην Ισπανία λίγα ψάρια. Διαμαρτυρήθηκαν οι Ισπανοί και τι έπρεπε να γίνει γι’ αυτό; Να χαλάσουμε τα καΐκια μας. Εδώ όμως μπορούν να έρθουν καΐκια Σκοπιανά, οποιασδήποτε κατασκευής, θα ψαρεύουν στον δικό μας χώρο, δε θα πληρώνουν τελωνείο και δεν θα τους λέμε τίποτα γιατί ο χώρος μας είναι ελεύθερος για τη δική τους αλιεία και ναυσιπλοΐα. Δε θα μπορεί στο Αιγαίο να βγαίνει καΐκι ελληνικό και θα βγαίνει το Σκοπιανό. Αυτό το υπέγραψε ο Τσίπρας.

»Παράλληλα ετοιμάζεται ένα τεράστιο νοσοκομείο στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας με τα Σκόπια και θα χρηματοδοτηθεί από τον κ. Σώρο. Ο κ. Σώρος είναι ιδιοκτήτης όλου του κρατιδίου. Έχουν στα σχέδιά τους να γίνει το νοσοκομεία κοντά στο καζίνο που θα βγάζει την εξής νόρμα: Όλοι οι Μακεδόνες νοσηλεύονται δωρεάν. Ποίος λοιπόν δε θα πάει εκεί; Όποιος πηγαίνουν βέβαια εκεί όσο πατριώτης και να είναι, μια ελεύθερη νοσηλεία είναι δέλεαρ. Όταν λοιπόν πηγαίνει εκεί θα υπογράφει σε μια λίστα ότι είναι Μακεδόνας. Έτσι θα γίνει η αλλοίωση και απαλλοτρίωση της ελληνικής ιδιότητας. Είναι μια καταστροφική ιστορία που θα προσπαθήσουμε να την αναστείλουμε και υπάρχει τρόπος με την αρχή της Λεοντείου Συμβάσεως που μπορούμε να χαλάσουμε.

»Σε μια άλλη συμφωνία ο Τσίπρας συμφώνησε με την Τουρκία για το περίφημο win-win που είχε πει κι ο Σαμαράς. Δηλαδή να μοιραστούμε τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αντιλαμβάνεστε πως αν δοθεί ξανά η ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει σε τι καταστροφές οδηγούμαστε. Πιστεύω λοιπόν πως θα σκεφτούν πολύ καλά οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν, δε θα διαπράξουν τα λάθη του παρελθόντος κι εμείς ως καθαρά πατριωτικό κόμμα θα οδηγήσουμε τα πράγματα σε μια διαφορετική κατεύθυνση», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.