Γιώργος Γκράνας: Με έναν κόμπο στον λαιμό αποχαιρέτησε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας τιμήθηκε για το ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την προσφορά του στην Υπηρεσία και στην τοπική κοινωνία

Ως χαρακτήρας, ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος κέρδισε την εμπιστοσύνη των Καβαλιωτών και η πόλη του το ανταπέδωσε. Ο λόγος για τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, Γιώργο Γκράνα, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αποχαιρέτησε την Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου 2019 σε μια τιμητική εκδήλωση παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ, κ. Στεφάνου, των τεσσάρων δημάρχων του Νομού Δήμητρας Τσανάκα (Καβάλα), Φίλιππου Αναστασιάδη (Παγγαίο), Κώστα Χατζηεμμανουήλ (Θάσος) και Βαγγέλη Τσομπανόπουλου (Νέστος) με τον οποίον, πλέον, θα συμπορευτεί, καθώς εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πρώην, πλέον, συνάδελφοί του: πρώην αστυνομικοί διευθυντές, απόστρατοι, πολιτικό προσωπικό και αστυφύλακες μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Γιώργου Γκράνα, όπως και οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Νιώθω σήμερα έναν κόμπο στον λαιμό και συγκίνηση, καθώς δεν θα έχω πλέον τη χαρά να ανταμώνω μαζί σας, τους αγαπημένους συνεργάτες, συναδέλφους και φίλους. Όταν ολοκληρώνεται το τέλος της σταδιοδρομίας κάποιου, αναπόφευκτα έρχεται και η στιγμή της αποτίμησης του έργου και της εν γένει παρουσίας. Χαίρομαι κάνοντας αυτόν τον απολογισμό, καθώς πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα ό,τι μπορούσα βάσει των δυνατοτήτων μου και πάντα έχοντας ως στόχο το υπηρεσιακό συμφέρον. Προσπάθησα μέσα στις ανθρώπινες δυνατότητες να μην αδικήσω εσκεμμένα κάποιον πολίτη ή συνάδελφο. Σίγουρα έχω κάνει λάθη και θα ήθελα την κατανόηση όσων στεναχώρησα, όμως δεν έγινε από πρόθεση», ανέφερε ο κ. Γκράνας.

«Από τα 38 χρόνια στο σώμα, τα 26 έχω υπηρετήσει σε υπηρεσίες του Νομού μας με αποκορύφωμα ως διευθυντής για 3 σχεδόν έτη. Ανταποκρίθηκα πλήρως σε όλους τους στόχους που θέσαμε. Είχαμε σημαντικές επιτυχίες, όπως η σύλληψη εγκληματικών οργανώσεων με αντικείμενο την εμπορία ναρκωτικών, εξιχνίαση υποθέσεων ληστειών, κλοπών, ανθρωποκτονίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών κ.α. Επίσης, αντιμετωπίστηκαν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και ευαισθησία σημαντικά γεγονότα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία, όπως τα γεγονότα με τη ΒΦΛ, με τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ και με το μείζον διαχρονικά θέμα του προσφυγικού. Όμως όλα αυτά δεν οφείλονται σε εμένα, αλλά αποκλειστικά στους συνεργάτες μου που επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και εργάστηκαν με ζήλο πέραν των προβλεπομένων ωρών. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά όλους», συμπλήρωσε ο κ. Γκράνας.

«Συνεχίστε τις προσπάθειές σας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία και την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε προκατάληψη ή στερεότυπο. Άλλωστε η Αστυνομία είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας προστασίας της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι να στέκεστε δίπλα σε κάθε πολίτη που ζητά τη βοήθειά σας. Νιώθω ικανοποιημένος όχι μόνο για τη σταδιοδρομία μου, αλλά γιατί την ολοκλήρωσα υγιής, χωρίς να χάσω κανέναν συνάδελφο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και χωρίς εκκρεμότητες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο», ανέφερε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής.

«Αισθάνομαι χαρά που αναλαμβάνει ένας άξιος, ικανός και έμπειρος αξιωματικός, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Γιάννης Καραμανλής, στον οποίο εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντά του. Να τον στηρίξετε για το καλό της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας», πρόσθεσε.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να λαμβάνω τη σκυτάλη από έναν ιδιαίτερα άξιο και πετυχημένο διευθυντή. Δεσμεύομαι ενώπιον όλων, ότι θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτευχθούν οι τεθέντες στόχοι. Η καθημερινή μικροεγκληματικότητα αποτελεί προτεραιότητα του σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επιδιώκουμε οι συμπολίτες μας να ζουν ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Η ασφάλεια πρέπει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο», σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση του κ. Γκράνα από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τους συναδέρφους του.