Τάνια Ελευθεριάδου: Η Κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στον περιφερειακό Τύπο

Την αντίθεση της στη ματαίωση του προγράμματος ενίσχυσης, που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλώνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Κάθετα αντίθετη στην σιωπηρή ματαίωση του προγράμματος ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, η οποία είχε αποφασιστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019, δηλώνει με ανακοίνωση της η Τάνια Ελευθεριάδου. Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτή όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές της Περιφέρειας θα συνεχίσουν την προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού και περιφερειακού Τύπου οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών, στην κριτική της εξουσίας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της Περιφέρειας θα επιμείνουμε στην ενίσχυση του τοπικού και περιφερειακού Τύπου»

«Απόφαση αντιπροσωπευτική της λογικής της ΝΔ σχετικά με την αντιμετώπιση του Τύπου που δεν είναι εμφανώς προσκείμενος σε ‘κείνη, έλαβε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Πρόκειται για την σιωπηρή ματαίωση του προγράμματος ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, η οποία είχε αποφασιστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019.

Μάλιστα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, καταθέσαμε με συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος, ρωτώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση σχετικά με τις προθέσεις της για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου. Αντί απάντησης, λάβαμε γνώση για την ανακοίνωση του ΣΥΠΕ η οποία αναφέρει τον αντιδημοκρατικό τρόπο που λήφθηκε η απόφαση ματαίωσης του προγράμματος ενίσχυσης και η οποία κάνει λόγο για «ελάχιστη ανταπόδοση πόρων, ουσιαστικά υπέρ της στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, για την εκτίναξη  των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την επίκληση μνημονιακών προβλέψεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της Περιφέρειας θα επιμείνουμε στην ενίσχυση του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών, στην κριτική της εξουσίας, στην ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών, στην απασχόληση και στην ενίσχυση της δημοκρατίας. Ευελπιστούμε ότι η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού θα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και θα ανατρέπει την τωρινή ντροπιαστική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα θέσουν σε ισχύ την ΚΥΑ του Μαΐου του 2019 και θα ενισχύσουν με 4 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για επόμενα 4 έτη τον πολύπαθο τοπικό και περιφερειακό Τύπο».