Απάντηση Μορφίδη σε Μακάριο με έγγραφο, εξώδικο και «υπόσχεση» για κατάθεση αγωγής, εάν δεν ανακαλέσει

Ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον «αδιάβαστο» νυν βουλευτή της ΝΔ για τα περί δήθεν εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Folli-Follie δίνοντας στη δημοσιότητα την επίμαχη τροπολογία που συνυπέγραψε

Για εμπλοκή του Κώστα Μορφίδη στο «σκάνδαλο Folli-Follie» τον κατηγόρησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, με την αιτιολογία ότι «ήταν ένας από τους οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την τροπολογία για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), μέσω της οποίας επιχειρήθηκε διευκόλυνση της εταιρίας» [διαβάστε τις δηλώσεις Λαζαρίδη πατώντας εδώ].

Ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον νυν βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «αδιάβαστο και σ’ αυτή την περίπτωση» και δίνοντας στη δημοσιότητα την επίμαχη τροπολογία που συνυπέγραψε ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2018.

Ο Κώστας Μορφίδης γνωστοποιεί επίσης πως πρόκειται να στείλει εξώδικο στον Μακάριο Λαζαρίδη ζητώντας του να ανακαλέσει τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή του δήλωσε σε ΜΜΕ και ότι, σε περίπτωση που δεν το πράξει, θα προχωρήσει σε κατάθεση αγωγής εναντίον του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Μορφίδη στις δηλώσεις Λαζαρίδη.

Όταν νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκάνδαλο, αλλά όταν νομοθετεί η ΝΔ είναι απλά… Τρίτη!

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται στρυμωγμένη, όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες εξαιτίας της ελλιπούς αντιμετώπισης της εξέλιξης της πανδημίας, τηςαπογοητευτικά μικρής αποστολής εμβολίων, της απελπιστικής κατάστασης στην αγορά, του ξεσηκωμού κατά της τροπολογίας Κεραμέως, εφευρίσκει ένα δήθεν σκάνδαλο που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ για να απεκδυθεί από τις εγκληματικές της ευθύνες.

Αυτό συμβαίνει με τη Folli-Follie.

Η τροπολογία που υπέγραψα –και γι’ αυτό κατηγορούμαι για νταλαβέρια από τον αδιάβαστο σ’ αυτή την περίπτωση Μακάριο Λαζαρίδη– αφορά τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών (ΚΑΕ). Και μάλιστα, αυτά που βρίσκονται στις εξόδους της χώρας μας προς χώρες εκτός Ε.Ε., δηλαδή την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία. Όπως λέει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας«με την παρούσα νομοθετική ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε περίοδο κρίσης και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες μεθοριακές περιοχές, ήτοι χερσαία σύνορα προς τρίτες χώρες, όπου λειτουργούν καταστήματα αφορολογήτων ειδών, καθώς προσφέρεται εργασία στους κατοίκους αυτών».

Άρα το ενδιαφέρον μου, όπως και των υπολοίπων βουλευτών που υπογράψαμε την τροπολογία, η πλειοψηφία των οποίων ήταν ή είναι βουλευτές παραμεθορίων περιοχών, είχε να κάνει με τον κίνδυνο υποβάθμισης των περιοχών αυτών και την απώλεια θέσεων εργασίας. Δηλαδή, η τροπολογία αφορά τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και όχι τη Folli-Follie.

Την ίδια ακριβώς τροπολογία, χωρίς να αλλάξει ούτε μία λέξη, κατέθεσε τον Μάιο του 2020 η ΝΔ δίνοντας παράταση μέχρι 31/12/2022.

Ο κ. Λαζαρίδης από χθες το βράδυ, χωρίς να έχει διαβάσει την τροπολογία-ίσως να είναι κολλητικό από τον κ. Χρυσοχοϊδη- με αναρτήσεις του στα social media αλλά και δηλώσεις του σε κεντρικά ΜΜΕ, δηλώνει ότι εγώ και οι υπόλοιποι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήσαμε κατά παραγγελία. Αν έχει δίκιο ο κ. Λαζαρίδης, τότε η ΝΔ που νομοθέτησε ακριβώς την ίδια τροπολογία, τί έκανε; Εκτός και αν, όταν νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκάνδαλο, αλλά όταν νομοθετεί η ΝΔ είναι απλά Τρίτη.

Επειδή οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη είναι προσβλητικές προς το άτομό μου και θίγουν την τιμή και υπόληψή μου, εντός της ημέρας θα του στείλω εξώδικο, καλώντας τον να ανακαλέσει. Εάν δεν το κάνει, είμαι υποχρεωμένος υπερασπιζόμενος την τιμή, την ηθική και την πολιτική μου υπόσταση και διαδρομή να καταθέσω αγωγή».