Ο καθείς και η… «Ανάσα» του: «Μύλος» η παράταξη της τ. Δημάρχου Καβάλας

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «έδειξε» ξεκάθαρα ότι εντός της ομάδας Τσανάκα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές «γραμμές»

Ηπροοπτική της εξουσίας συνήθως καταφέρνει να ενώσει και να συνθέσει, ενώ η έλλειψή της φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το δεύτερο φάνηκε ξεκάθαρα το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021 όπου τα στελέχη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» έδειξαν να «βαδίζουν» σε δρόμους παράλληλους που όμως δεν «συναντιούνται».

Μετά το «αντάρτικο» της 18ης Ιανουαρίου 2021 και την αποχή της παράταξης της τ. Δημάρχου που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το νέο έτος [διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ], η ομάδα της «Ανάσας» έδωσε τελικά το «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση.

Είχε προηγηθεί το πρωί της ίδιας μέρας συνάντηση της Δήμητρας Τσανάκα με τον Θόδωρο Μουριάδη στο γραφείο του δεύτερου στο Δημαρχείο [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ] με την κ. Δήμαρχο να δηλώνει ικανοποιημένη και αισιόδοξη για την εξεύρεση λύσης και την ανατροπή του κακού «κλίματος» που έχει δημιουργηθεί.

Παίρνοντας τον λόγο ως επικεφαλής παράταξης στη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2021 η κ. Τσανάκα είπε ότι στο δημαρχιακό μέγαρο συνάντησε «έναν Δήμαρχο συγκαταβατικό» και επανέλαβε την πίστη της σε μια καλύτερη συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, οι τοποθετήσεις των «πρωτοκλασάτων» στελεχών της «Ανάσας» που ακολούθησαν, ήταν σε άλλο «μήκος κύματος»…

Ο Μπάμπης Δράκος δεν φάνηκε να έχει πειστεί ούτε για τις καλές προθέσεις της Διοίκησης αλλά ούτε και για την αποτελεσματικότητα της σύσκεψης στο Δημαρχείο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των δεσμεύσεων αμφοτέρων των πλευρών και άφησε σαφείς «αιχμές» για… «πολιτική συναλλαγή» (!), θέτοντας σειρά ερωτημάτων που «θα πρέπει να απαντηθούν».

Ο Περικλής Τελίδης «στάθηκε» ιδιαίτερα στην επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πεφάνη προς τη Συμπαράταξη Πολιτών του Άρη Βέρρου [διαβάστε περισσότερα εδώ] την οποία χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή» αλλά και «άθλια», ζητώντας επιτακτικά από τον Δήμαρχο να διευκρινίσει αν η αποστολή της είχε τη συγκατάθεσή του.

Η «βόμβα» ήρθε αμέσως μετά από τον Γιώργο Γραμμένο ο οποίος, αφού διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από αυτήν του κ. Δράκου –έκανε λόγο για μία τοποθέτηση προφανώς προσωπική αφού ο ίδιος ως μέλος της παράταξης «δεν είχε ιδέα για τα ερωτήματα αυτά»– συντάχθηκε πλήρως με την επιστολή Πεφάνη την οποία και χαρακτήρισε «ήπια», στηρίζοντας πλήρως τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου «με την ευαισθησία που τον διακρίνει ως πρώην πρόεδρο του Σώματος» [διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση Γραμμένου πατώντας εδώ].

Η Αναστασία Ιωσηφίδου περιορίστηκε να δηλώσει ότι η παρουσία της παράταξής της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένη» και αμέσως μετά έθεσε θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, ενώ η Ευαγγελία Δρακονάκη προχώρησε κατευθείαν σε αυτά, δίχως καμία αναφορά στα περί αποχής ή συμμετοχής αλλά ούτε και στη συνάντηση Μουριάδη-Αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μία εβδομάδα η παράταξη της τ. Δημάρχου «μετράει» την πρώτη της επίσημη «απώλεια» στο πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Προμούσα ο οποίος, αφού διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από αυτήν της πλειοψηφίας στο θέμα της αποχής από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστοποίησε με επιστολή του στον Κώστα Πεφάνη ότι πλέον θα πορεύεται ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι δημότες μας έχουν κουραστεί από μεγαλοστομίες και στείρα κριτική» [διαβάστε περισσότερα για την ανεξαρτητοποίηση Προμούσα πατώντας εδώ].

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…