Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και την ανομία στο εργασιακό τοπίο

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ελευθερόγλου

Δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, η μία εκ των οποίων ήρθε ήδη στη Βουλή και η άλλη δρομολογείται για το επόμενο διάστημα, κλήθηκε να σχολιάσει ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας,  Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ελευθερόγλου.

Η πρώτη αφορά το νομοσχέδιο για την κατάργηση των περιορισμών στην ψήφο των ομογενών. Όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, το θέμα «ουσιαστικά το ανακίνησε η κυρία Τζάκρη, αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τον απόδημο ελληνισμό σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των περιορισμών τους οποίους θα καταργήσει μόλις γίνει ξανά Κυβέρνηση! Και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τι έκανε; Είπε ιδού η Ρόδος, ιδού και η κατάργηση των περιορισμών, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Νέα «κωλοτούμπα»! Πήρε πίσω όσα ισχυρίστηκε η κυρία Τζάκρη! Ο γνωστός κ. Τσίπρας δηλαδή. Οφείλει πλέον να απολογηθεί σε αυτούς τους συμπατριώτες μας για τη στάση του κόμματός του».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Η αντιπολίτευση – και δη η Αξιωματική – επιμένει στο κυνήγι μαγισσών όσον αφορά το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, το οποίο βάζει τέλος στην αυθαιρεσία και την ανομία στο εργασιακό τοπίο. Ζητούμενο με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι να επιλυθούν ζητήματα που έχουν προκύψει από τις καταιγιστικές αλλαγές των τελευταίων ετών στο χώρο της απασχόλησης. Και φυσικά δεν καταργούνται, αλλά προστατεύονται το 8ωρο και το 5νθήμερο, καταπολεμούνται η «μαύρη εργασία» και οι αδήλωτες υπερωρίες, ενώ θεσμοθετείται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να ελέγχεται αν υπάρχουν αυθαίρετες υπερβάσεις στο ωράριο του εργαζομένου».

«Επίσης», υπογράμμισε στην απάντησή του ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας, «όχι μόνο δεν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις, αλλά υπάρχει ειδική διάταξη όπου θα αναφέρεται σειρά λόγων για τους οποίους θα απαγορεύεται πλήρως να γίνει απόλυση, όπως καταγωγής, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, συνδικαλιστικής δραστηριότητας κλπ. Όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, έτσι και στα εργασιακά ήρθε η ώρα να μπει επιτέλους μία τάξη. Ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έρχεται πλέον να την υλοποιήσει, έστω και αν κάποιοι επιμένουν να θέλουν τη χώρα εγκλωβισμένη στα δεσμά του παρελθόντος».