Χρήστος Ποτόλιας: Καμία εμπιστοσύνη σε δημοτικές αρχές και παρατάξεις που υπηρετούν την πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους «ακομμάτιστους» του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με αφορμή τη μη συζήτηση του θέματος της πρώην ΒΦΛ

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Ιουνίου 2021 «μπήκε» ως έκτακτο προς συζήτηση θέμα η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους 133 εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που κινδυνεύουν με μαζική απόλυση από το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

Το θέμα εισήχθη κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Ποτόλια ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να πάρει θέση υπέρ των εργαζομένων «χωρίς μισόλογα και ναι μεν αλλά» [διαβάστε την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο κ. Ποτόλιας πατώντας εδώ].

Ωστόσο, κατόπιν ψηφοφορίας, το Σώμα αποφάσισε τελικά, κατά πλειοψηφία, να μην εισαχθεί ως έκτακτο το θέμα και να μην υπάρξει κάποιο ψήφισμα συμπαράστασης στους «133» [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση πατώντας εδώ].

Στον απόηχο της εξέλιξης αυτής, ο Χρήστος Ποτόλιας «καρφώνει» τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

Οι ακομμάτιστοι

«Άστραψαν και βρόντηξαν στην προχθεσινή (15/6/21) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι «ακομμάτιστοι» και «υπερκομματικοί» (ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣYΡΙΖΑ) κατά του «δογματικού», «αναχρονιστικού», «βαθιά κομματικού», κλπ., κλπ., εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης που το ΚΚΕ στηρίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Φυσικά, όταν η δημοτική αρχή και οι άλλες «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις εφαρμόζουν, σε αγαστή συνεργασία, δημιουργικά και αποτελεσματικά τις πολιτικές των «νόμων της αγοράς», της μονόπλευρης λιτότητας, των αντιλαϊκών φόρων και τελών, των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των χαρατσιών, κλπ., κλπ., βαφτίζονται σύγχρονοι, ακομμάτιστοι, ανανεωτικοί, κλπ..

Όταν ασθμαίνοντας τρέχουν να πάρουν το χρίσμα των κομμάτων τους, όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους πολλούς μνηστήρες από το κόμμα της ΝΔ και όχι μόνο, στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, το παίζουν ακομμάτιστοι και υπερασπιστές της Καβάλας και των Καβαλιωτών (άραγε ποιας Καβάλας και ποιων Καβαλιωτών; Των μεγάλων αφεντικών των δύο χημικών εργοστασίων ή των εργαζόμενων σε αυτά που απολύουν με τις «εθελούσιες» ή ομαδικές απολύσεις; Των μεγάλων αφεντικών των πολυκαταστημάτων ή των αυτοαπασχολούμενων μικροεπαγγελματιών που αναγκάζονται να κλείσουν με τον άνισο ανταγωνισμό καταλήγοντας στην ανεργία; Με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή με τους εργαζόμενους σε αυτά που ξεζουμίζονται για να αυγατίζουν τα κέρδη των πρώτων; Με τους μεγαλοξενοδόχους ή με τους εργαζόμενους σε αυτά που τους ξεθεώνουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί;).

Όταν όμως αγωνίζεσαι, όπως κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα λαϊκά συμφέροντα και αντιπαλεύεις τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και μέτρα, τότε ορμάνε με μανία γιατί χαλάνε τα σχέδια τους για το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν στο ΔΣ.

Αυτό έκανε στο προχθεσινό συμβούλιο η ΛΣ. Έθεσε το απλό ερώτημα στο σώμα: «λήψη απόφασης -χωρίς μισόλογα και ναι μεν αλλά-, στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, την καταγγελία των απολύσεων που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης».

Ο ένας «ακομμάτιστος» στηρίζοντας τον άλλο «ακομμάτιστο » και όλοι μαζί, ντυμένοι στα πράσινα, μπλε και ανάκατα, με διάφορες δικαιολογίες περί διαδικασιών κτλ, δεν δέχθηκαν να συζητήσουν και να στηρίξουν τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα, στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι που αυτή την περίοδο αγωνίζονται για να μην περάσουν τα αντεργατικά τερατουργήματα της Κυβέρνησης, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καμία εμπιστοσύνη σε δημοτικές αρχές και παρατάξεις που έχουν διαλέξει να υπηρετήσουν την πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους.

Να στηριχτούν στον δικό τους αγώνα και στην αλληλεγγύη που πρέπει να πάρουν και να δώσουν σε σωματεία και φορείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι μιας χούφτας παράσιτων».

Υ.Γ.: Όμως τόσο πολύ ντρέπονται να πουν ευθέως στο λαό τα κόμματα στα οποία ανήκουν  και που τους στηρίζουν και τα υποστηρίζουν;