Ιωσηφίδου: Ο Μουριάδης και οι αυλοκόλακές του επιτίθενται σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με φόντο την Τροπολογία για τη Ροδόπη - Η δημοτική σύμβουλος «χρεώνει» στον νυν Δήμαρχο το ότι η πόλη «βογκά και στενάζει» από την έλλειψη πάρκινγκ και του καταλογίζει «μικροψυχία»

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι με Τροπολογία που «περνάει» άμεσα από τη Βουλή διευθετείται η υπόθεση «Πάρκινγκ Ροδόπης» και ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης που παραμένει κλειστός από τον περασμένο Δεκέμβριο θα επαναλειτουργήσει σύντομα [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την αγαστή συνεργασία που είχε για το επίμαχο θέμα με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, ενώ αντίστοιχου περιεχομένου ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Καβάλας [διαβάστε την εδώ].

Η δημοτική σύμβουλος, μέλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», Αναστασία Ιωσηφίδου προέβη σε δηλώσεις στις οποίες η Δημοτική Αρχή απάντησε με μία ιδιαίτερα «αιχμηρή» ανακοίνωση [διαβάστε την εδώ], κατηγορώντας τη, μεταξύ άλλων, ότι «παραπληροφορεί σκοπίμως την κοινή γνώμη» και ότι της λείπει όχι μόνον η «ουσιαστική επιχειρηματολογία» αλλά και η… «σοβαρότητα»!

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας «έκλεινε» με… σύσταση στην κ. Ιωσηφίδου για «ψυχραιμία» και το γνωστό ρητό «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Η κ. Ιωσηφίδου ανταπαντά στη Δημοτική Αρχή, συνιστώντας με τη σειρά της «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», συνδέοντας την «επίθεση» που της γίνεται από τη Διοίκηση Μουριάδη με τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές και την πρόθεσή της να «κατέβει» ως υποψήφια Δήμαρχος Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανταπάντησης Ιωσηφίδου.

«Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό σε όλους πως τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι «αυλοκόλακές» του προσπαθούν να δημιουργήσουν (για να πείσουν άραγε ποιον;) μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζούμε όλοι οι δημότες Καβάλας.

Πανηγυρίζει ο κ. δήμαρχος γιατί με πρωτοβουλία όχι του ιδίου αλλά και πάλι άλλων «λύθηκε» όπως μας λέει, το θέμα του πάρκινγκ της Ροδόπης, ένα πρόβλημα που βεβαίως δεν κληρονόμησε όπως ισχυρίζεται, αλλά ήδη από το 2013, ο ίδιος δημιούργησε.

Όμως την ίδια στιγμή το πάρκινγκ είναι εδώ και οκτώ μήνες κλειστό, ενώ το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα, 20 Ιουλίου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα και ενώ η πόλη «βογκά και στενάζει» από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Όλη αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα είχε αποφευχθεί αν ο κ. Μουριάδης ακολουθούσε την πρόταση, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, είχα καταθέσει και η οποία προέβλεπε τη δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος για ελεύθερη στάθμευση στον χώρο της Ροδόπης, μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την συνεργασία με την αντιπολίτευση και προτίμησε «μικρόψυχα», να ταλαιπωρεί εδώ και οκτώ μήνες όλους μας, αρκεί να μην υλοποιηθεί μια πρόταση που δεν κατέθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά δε, τη δήθεν αρνητική απάντηση του Υπουργείου, αυτή δεν αφορά την πρότασή μου, αλλά τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Χώρος στάθμευσης οχημάτων, όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, είναι ο χώρος που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα του για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τον μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, εγώ πρότεινα, μέσα πάντα από τις προβλέψεις του Νόμου, τη δυνατότητα στάθμευσης τις ώρες της αγοράς και επομένως την απαγόρευση της στάθμευσης τις υπόλοιπες ώρες. Ως εκ τούτου δεν μιλούμε βέβαια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!!! Αν όμως η δημοτική αρχή  μεταφράζει  την απάντηση του Υπουργείου ως απόρριψη της δυνατότητας στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους, όπως γίνεται σε τόσους δήμους σε όλη την χώρα υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα, ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ τότε να λάβει  βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας, όχι μόνο για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης, αλλά και για όλους του κοινόχρηστους χώρους, όπως δρόμους κλπ. Εκείνη το προκάλεσε, οφείλει να το εφαρμόσει και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει.

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι καθώς έχουμε εισέλθει πολύ γρήγορα σε μία περίοδο ονοματολογίας υποψηφίων δημάρχων τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι συν αυτώ, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους. Τους συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, γιατί στο «κυνήγι των μαγισσών» που μόνοι τους αποφάσισαν να εισέλθουν, το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι θα βγούνε αποκαρδιωμένοι και πολλαπλά χαμένοι».