Χρήστος Ποτόλιας: Ξεπερνάει και την πιο ακραία φαντασία η χορηγία ομάδας της Καβάλας από εταιρία πορνό!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης «κατακεραυνώνει» την επιλογή του «Βυζαντίου» Κοκκινοχώματος να συνεργαστεί με τη SugarBabes - Καλεί όλους να απαιτήσουν την απεμπλοκή της ομάδας από την εταιρία παραγωγής ερωτικών ταινιών

Προ ημερών έγινε γνωστή η απόφαση της Διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καβάλας «Βυζάντιο Κοκκινοχώματος» να συνεργαστεί με την εταιρία SugarBabes.TV η οποία θα είναι ο μεγάλος χορηγός για την ερχόμενη σεζόν [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Η απόφαση της ομάδας να δεχθεί τη χορηγία μιας εταιρίας παραγωγής ερωτικών ταινιών έχει ήδη προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ωστόσο για πρώτη φορά έρχεται και πολιτική αντίδραση από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας.

Με γραπτή δήλωσή του ο Χρήστος Ποτόλιας κάνει λόγο για μια «συνεργασία» που ξεπερνάει και την πιο ακραία φαντασία και καλεί φορείς, γονείς και αθλητές να «απορρίψουν» τέτοιου είδους χορηγίες και να απαιτήσουν δωρεάν άθληση για όλους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ποτόλια.

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ «SugarBabes» ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ…

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός της  ενέργειας του ΔΣ της ομάδας ποδοσφαίρου του Κοκκινοχώματος να «κατέβει» στα γήπεδα με επίσημο χορηγό εταιρία παραγωγής ερωτικών ταινιών (πορνό).

Ήταν αναμενόμενο ότι η πολιτική της υποχρηματοδότησης, τόσο από το κεντρικό κράτος, όσο και από την τοπική διοίκηση προς της ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου, θα οδηγούσε με γοργά βήματα σε ακραίες καταστάσεις. Βέβαια το συγκεκριμένο περιστατικό ξεπερνάει και την πιο ακραία φαντασία. Παρ’ όλα αυτά, αν εξαιρέσει κανείς τη φύση της επιχείρησης- χορηγού, κατά τ’ άλλα η συγκεκριμένη «συνεργασία» δεν διαφέρει από τη συνηθισμένη πρακτική των χορηγιών, που περιλαμβάνει διαφήμιση μέσω των τοπικών ΜΜΕ των “κοινωνικών ευαισθησιών” της επιχείρησης προβολής ερωτικών ταινιών και του ιδιοκτήτη της, που θεωρείται ήδη μέλος της ομάδας έχοντας την πρώτη φανέλα με το 69 (!!!!!!!).

Θυμίζουμε ότι η αναζήτηση ιδίων πόρων από τις ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες  (από τους γονείς των ποδοσφαιριστών ή από χορηγούς) είναι επίσημη κατεύθυνση του κράτους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμος ο οποίος κωφεύει εδώ και πολλούς μήνες στο αίτημα των ερασιτεχνικών σωματείων του Δήμου που με επιστολή τους ζητούν την επιχορήγηση των ομάδων τους.

Αυτοί που υλοποιούν αυτή την πολιτική, ας απαντήσουν στους γονείς και στα παιδιά τους που κατεβαίνουν στα γήπεδα για να αθληθούν, συνολικά στους εργαζόμενους και στο λαό:

  • Πώς εξασφαλίζεται το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση;
  • Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα προς τη νέα γενιά από τη συγκεκριμένη «χορηγία», που προέρχεται από εταιρία που εμπορευματοποιεί τις σχέσεις μεταξύ των νέων ανθρώπων;

Καλούμε τους γονείς και τους νέους, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες. Να απαιτήσουν την απεμπλοκή της ομάδας από τη εταιρία παραγωγής ερωτικών ταινιών (πορνό)! Επιπλέον, να απορρίψουν συνολικά τη λογική των χορηγιών που καλλιεργεί το κράτος σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι πρόκληση και κοροϊδία να πετάνε στα μούτρα του λαού ένα ξεροκόμματο, αυτοί που του πετσοκόβουν τα δικαιώματά του στη δουλειά, στη μόρφωση, στον αθλητισμό, στη ζωή!

Αν το κράτος θέλει να αξιοποιήσει πραγματικά τα χρήματα των «χορηγών», υπάρχει τρόπος να τους τα πάρει μέσω της φορολογίας.

Γι’ αυτό συνολικά οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι ποδοσφαιριστές, οι γονείς τους και οι προπονητές τους, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις “ευγενικές χορηγίες”, είτε πρόκειται για τις «κακές-πορνό», είτε πρόκειται για τα διάφορα ίδρυμα, είτε για άλλες “υγιείς” επιχειρήσεις και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση.

Να εντείνουν την πάλη τους ώστε να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και από κοινού οι σύλλογοι των ομάδων και οι ποδοσφαιριστές να απαιτήσουν από το κράτος την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων, σύγχρονων υποδομών και χρηματοδοτήσεων για τη λειτουργία των ερασιτεχνικών ομάδων».