Πολιτικοί Συνταξιούχοι Καβάλας: Νέα θηλιά στη ζωή μας η πρόσθετη αναδρομική φορολογική επιδρομή

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά στην εφορία λόγω κάποιων αναδρομικών τα οποία έχουν εισπράξει

Για μια ακόμη θηλιά στη ζωή τους κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι της Καβάλας, καθώς μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες υποβάλλονται αυτό το διάστημα, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά στην εφορία λόγω κάποιων αναδρομικών που έχουν εισπράξει, με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας και τον πρόεδρό του, Δήμο Ζαχαριάδη να να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν τη ζωή τους ολόκληρη, όχι με δόσεις.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου

Σε μια περίοδο που οι συντάξεις εδώ και 11 χρόνια έχουν αποδεκατιστεί και η ακρίβεια θερίζει, έρχεται η εφορία να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους συνταξιούχους. Μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για τα προηγούμενα χρόνια, που υποβάλλονται αυτό το διάστημα, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά στην εφορία λόγω κάποιων αναδρομικών που έχουν εισπράξει (το 11μηνο 6ο /15-5ο /16).

Τα αναδρομικά αυτά αφορούν είτε επιστροφές για κρατήσεις που τους είχαν γίνει είτε μικρές αυξήσεις που τους έχουν δοθεί και όχι σε όλους είτε τη διαφορά μεταξύ της προσωρινής και της τελικής σύνταξης που τους καταβλήθηκε κ.ά. Ταυτόχρονα, βέβαια, «τρέχουν» και όλες οι άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, όπως για το εισόδημα, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Μιλάμε δηλαδή για τουλάχιστον 4 φορολογικές υποχρεώσεις των συνταξιούχων προς το κράτος από Σεπτέμβρη 2021 έως Φλεβάρη 2022.

Τώρα αν προσθέσουμε πετρέλαιο, ΔΕΗ που πήραν την ανιούσα καταλαβαίνει ο καθένας σε τι άσχημη οικονομική θέση θα βρεθούν οι συνταξιούχοι.

Αυτό το «γαϊτανάκι» της πρόσθετης αναδρομικής φορολογικής επιδρομής, μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων, θα συνεχιστεί, απειλώντας με στραγγαλισμό τους συνταξιούχους. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι το κράτος, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, το μόνο που το απασχολεί και γι’ αυτό σκέφτεται και εργάζεται νυχθημερόν, είναι να βρει τρόπους και μεθόδους για ν’ αρπάξει και άλλα από τις τσέπες των πολλών, που είναι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, για να στηρίξει τις επενδύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τις άλλες οικονομικές διευκολύνσεις των λίγων. Αυτών δηλαδή, εφοπλιστών, επιχειρηματιών, μεγαλοκατασκευαστών κλπ που καταβάλλουν σήμερα μόλις το 5% της συνολικής φορολογίας και μάλιστα τους δίνεται η δυνατότητα αν θέλουν να καταβάλουν προαιρετικά  φόρο,  σε πλήρη αντίθεση με το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων που καταβάλλει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ανάμεσα σ’ αυτούς και οι συνταξιούχοι με το πενιχρό τους εισόδημα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας ολόκληρη, όχι με δόσεις.