Συνάντηση Βαρουφάκη με περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Καβάλα

Ποια προβλήματα μετέφεραν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Συνάντηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Καβάλα είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης και ο βουλευτής, Κρίτωνας Αρσένης μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στη μόλυνση από το εργοστάσιο Λιπασμάτων στην περιοχή, αλλά και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που υπάρχουν ανατολικά της Καβάλας με τις βιομηχανίες που υπάρχουν εκεί κοντά στη Νέα Καρβάλη.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων επισήμαναν ακόμα πως επί της ουσίας δεν υπάρχει μέτρηση για την μόλυνση στην περιοχή αν και οι κάτοικοι συχνά αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση στην ατμόσφαιρα, ενώ υπογράμμισαν και την ανάγκη προστασίας του εθνικού πάρκου του υδροβιότοπου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, από την δική τους πλευρά έθεσαν τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν και οι πολίτες της Θάσου με τα λατομεία του μαρμάρου και τις ανύπαρκτες, όπως είπα, αποκαταστάσεις του περιβάλλοντος, καθώς και το ζήτημα της ξήρανση της λυματολάσπης στις Μαριές.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης από την πλευρά του αναφέρθηκε στο ζήτημα των natura περιοχών και το πως η Κυβέρνηση παραβίασε, όπως είπε, ακόμη και τους δικούς της περιβαλλοντοκτόνους ήδη σε μεγάλο βαθμό νόμους, την ώρα που η χώρα μας δε συμμορφώνεται γενικά και με τις σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τέλος έκανε λόγο για έναν συνολικό σχεδιασμό περιοχών έντονης ανάπτυξης της υποανάπτυξης με «επενδύσεις στην αποεπένδυση» όπως είπε χαρακτηριστικά που «επί της ουσίας υπονομεύουν το περιβάλλον και γι’ αυτό στηρίζουμε τους αγώνες των περιβαλλοντικών κινημάτων στην Καβάλα και παντού».