Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη - Πού θα πάει, ποιους θα δει, τι θα εξαγγείλει - Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύουν

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου 2022.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στην Κομοτηνή τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, οπότε αναμένεται να αναπτύξει επαφές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και να κάνει περίπατο στην αγορά της πόλης.

Πριν την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, θα έχει συνάντηση με βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

Από το πρωί στην πόλη θα βρίσκεται μεγάλο υπουργικό κλιμάκιο, το οποίο εκτός απροόπτου θα απαρτίζεται από την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Όλοι τους από το πρωί θα κάνουν ξεχωριστές επαφές ανάλογα με το χαρτοφυλάκιό τους.

Ττο Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στην αποθήκη Τελωνείου του ΟΛΑ, η τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγικής Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Πρωθυπουργού.

Η επένδυση ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΗ που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας με 29% και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου με 20%.