Αναστασία Μιρλή: Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα!

Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Και σε αυτές τις εκλογές όλοι μιλούν για τη νέα γενιά. Θέλουν να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτήν. Για ποιους ανθρώπους όμως μιλάμε; Ανήκω σε αυτή τη γενιά στην οποία αναφέρονται όλοι…

Είμαστε αυτοί που αφού κάναμε ένα μεγάλο αγώνα να αποκτήσουμε εφόδια για τη ζωή με σημαντικές σπουδές και υψηλή εξειδίκευση, βγήκαμε για πρώτη φορά στον στίβο της ζωής μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση που πέρασε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα η χώρα μας. Είμαστε αυτή η γενιά που νιώθει ότι της στέρησαν την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά της και την καθήλωσαν στο έδαφος. Μια γενιά που αναγκάστηκε να στραφεί ξανά στη μετανάστευση για να επιβιώσει.

Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους ανήκουν και τα παιδιά που σε λίγες μέρες θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Όμως, πολλά από αυτά τα παιδιά θα αποκλειστούν από τη δημόσια δωρεάν παιδεία με το άδικο μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Είμαστε αυτή η γενιά που καταδικάστηκε να ζει χειρότερα από την προηγούμενη.

Αυτοί οι νέοι λοιπόν, παρόλη την απογοήτευσή μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, με μοναδικό σκοπό να έχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα δικά μας φτερά και να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο.

Ζητώ την ευκαιρία να παλέψω για τη στήριξη των ανθρώπων που από πείσμα μένουμε εδώ, για να βελτιώσουμε τον τόπο μας για εμάς και τα παιδιά μας, για να παλέψουμε για όλες τις γενιές σεβόμενοι και τις ανάγκες των γονιών και των παππούδων μας, που κάθε μέρα αγωνιούν για το δικό μας αύριο και να φέρουμε τη δικαιοσύνη παντού!

Χαίρομαι που στον προεκλογικό μου αγώνα εισέπραξα από τους ανθρώπους που συνάντησα πρόσωπο με πρόσωπο, πως σε μένα βλέπουν αυτό το νέο, καθαρό άτομο, που είναι οπλισμένο με όρεξη, δυναμισμό και γνώσεις, που καταλαβαίνει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας γιατί ανήκει στην ίδια τάξη με αυτούς και δεν προωθείται από συμφέροντα».

Αναστασία Μιρλή
Υποψήφια βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ