Χρήστος Τρέλλης: «Έφυγε» από τη ζωή ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με το ΚΚΕ και ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιος Περιφερειάρχης για την ΑΜ-Θ. Το τελευταίο «αντίο» από την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ

Σε ηλικία 70 χρόνων «έφυγε» την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 από τη ζωή  ο Χρήστος Τρέλλης, γεωπόνος και κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ στον Έβρο και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Γεννημένος το 1954, ο Χρήστος Τρέλλης έδωσε γενναία «μάχη» με τον καρκίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Γεωπόνος-μελετητής, ελεύθερος επαγγελματίας, με πολύ γνωστό γραφείο εξυπηρέτησης αγροτών, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ με το ΚΚΕ. Ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΑ Ροδόπης-Έβρου και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, καθώς και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ.

Ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιούς. Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στο Β’ Κοιμητήριο Αλεξανδρούπολης.

Το τελευταίο «αντίο» από την Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με οδύνη το σύντροφο Χρήστο Τρέλλη που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με προβλήματα υγείας.

Αποχαιρετάμε το στέλεχος του ΚΚΕ που από μικρή ηλικία και ως τα στερνά του αφιέρωσε τη ζωή του στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης με την πολιτική του Κόμματος, σύντροφο που όπως σε όλη του την κομματική ζωή έτσι και μέχρι τις τελευταίες αυτές μέρες διακρινόταν από την ανησυχία για την πρόοδο της κομματικής δουλειάς, για να γίνουμε όλοι μας αποτελεσματικότεροι στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια.

Ο σ. Χρήστος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως γεωπόνος, και από νεαρή ηλικία, με την πτώση της Χούντας, εντάχθηκε στο κίνημα της νεολαίας και το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής ο σ. Χρήστος Τρέλλης ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ένταξής του στην ΚΝΕ και στο Κόμμα, στις οργανώσεις του Έβρου και της Ροδόπης, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό συνέχισε στη δουλειά του Κόμματος, διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Έβρου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Γραφείου της για πολλά χρόνια.

Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στο ίδιο το ΚΚΕ, ο σ. Χρήστος αντιπάλεψε τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές και την επαναστατική του ιδεολογία και συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση και την ενίσχυση των Οργανώσεών του τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο σύντροφος Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου, ενώ ακόμα είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακεδονίας-Θράκης και υπήρξε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Το σ. Χρήστο τον διέκρινε η διαρκής προσπάθεια για τη σε βάθος μελέτη των εξελίξεων στην περιοχή μας, για τα προβλήματα που βιώνουν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες, για τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμων στη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Άλλωστε με αυτούς διατηρούσε ακατάλυτους δεσμούς ανεξάρτητα των πολιτικών τους επιλογών, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής αγωνιζόταν. Για αυτό και ο λαός της περιοχής αναγνώριζε στο πρόσωπό του όλες τις αρετές του ανιδιοτελή αγωνιστή, του πρωτοπόρου και αταλάντευτου κομμουνιστή.

Για αυτή του τη δράση πολεμήθηκε αρκετές φορές με αήθη τρόπο από ταξικούς αντιπάλους που προσπαθούσαν στο πρόσωπό του να σπιλώσουν το ίδιο το Κόμμα. Ο σ. Χρήστος σε κάθε επίθεσή τους δυνάμωνε ακόμα περισσότερο τη δράση του.

Με γνώση και με πάθος πάλευε για κάθε μικρή και μεγάλη μάχη στην κομματική δουλειά, με ιδιαίτερη συμβολή στο σχεδιασμό της. Με πνεύμα πρωτοβουλίας και αποφασιστικότητα έμπαινε μπροστά σε πολιτικές αναμετρήσεις, στους αγώνες του λαού για να μην περάσουν αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στις πλάτες του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της κομματικής του υπόστασης και της προσωπικότητάς του θα φέρνουμε στο νου κάθε φορά που θα θυμόμαστε τη δράση του σε μεγάλα μέτωπα όπως στις κινητοποιήσεις ενάντια στους χρυσοθήρες, στα αγροτικά μπλόκα, στις απεργιακές περιφρουρήσεις, αλλά και στην καθημερινή δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο για να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες δυνάμεις ώστε να περπατήσει ο λαός μας στο δρόμο της ανατροπής.

Η Ε.Π. ΑΜ-Θ και η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγο του συντρόφισσα Φανή, τους δύο γιούς του συντρόφους Γιάννη και Αποστόλη, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρήστου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Γενάρη στις 12μμ στα Β΄ κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΚΕ.