Το ΚΚΕ καλεί τους καβαλιώτες να ακυρώσουν τη συναυλία της Xορωδίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ

«Ντράπηκε και η ντροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας»: Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος για την ακύρωση της εκδήλωσης στη Μεγάλη Λέσχη

Με ανακοίνωση-κάλεσμά της, η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καλεί τους καβαλιώτες και τις καβαλιώτισσες «να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης για να ακυρωθεί η κατάπτυστη επιχείρηση ξεπλύματος των “μακελάρηδων” των ΗΠΑ και να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία της χορωδίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ ανήμερα της 25ης Μαρτίου», με βολές, παράλληλα και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που δε συναίνεσε στην ακύρωση της συναυλίας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας

Ο λαός της Καβάλας θα σώσει την τιμή και την υπόληψη της πόλης! Η προσπάθεια ξεπλύματος των φονιάδων των λαών δε θα περάσει!

Το ΚΚΕ καλεί όλους του Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης για να ακυρωθεί η κατάπτυστη επιχείρηση ξεπλύματος των «μακελάρηδων» των ΗΠΑ. Να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία της χορωδίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Να μην γραφτεί η μαύρη αυτή σελίδα στην ιστορία ενός τόπου και ενός λαού που διαχρονικά έχει δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, για την φιλία των λαών και την ειρήνη.

Να σταλεί ηχηρό μήνυμα από την πόλη του ηρωικού καπνεργατικού κινήματος, του αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ ενάντια στους Βούλγαρους κατακτητές, των μετέπειτα δημοκρατικών λαϊκών αγώνων. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα της πόλης μας, που σήμερα δίνει τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια, που τα τελευταία χρόνια συγκρούστηκε με τα μεγαθήρια του πλούτου ενάντια στις ομαδικές απολύσεις στα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα, πιάνει το νήμα από τους μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, τέτοιες μέρες πριν ακριβώς 25 χρόνια. Από τις κινητοποιήσεις για τους πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Λίβανο, Συρία. Από τον εμβληματικό αγώνα που έδωσε για να μην περάσει στα χέρια του ΝΑΤΟ το λιμάνι της Νέας Περάμου. Πιάνει το νήμα και συνεχίζει για να δικαιωθεί ο ποιητής: «Εμείς, αδερφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»!

Ντράπηκε και η ντροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας.

Γιατί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου -εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προς τιμή τους 2 συμβούλων της αντιπολίτευσης- απέρριψε το αίτημα των σωματείων και των μαζικών φορέων να ακυρωθεί η συναυλία η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου και στην οποία συμμετέχει και στηρίζει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, με βαριά ευθύνη του διευθυντή του, στα… μουλωχτά, με την πλειοψηφία των μαθητών και των καθηγητών να μην γνωρίζει τίποτα ως και σήμερα!

Γιατί οι εκπρόσωποι των σωματείων βρέθηκαν απέναντι στην ανιστόρητη υπεράσπιση της δολοφονικής μηχανής από τον Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ που … αναφέρθηκε στον φιλελληνισμό των Αμερικάνων «που κάνανε εράνους και θυσιαστήκανε για τον αγώνα» το 1821! Ακόμα και απέναντι στον ανιστόρητο και αστείο αντικομμουνισμό του στελέχους της ΝΔ και δημοτικής συμβούλου Ιωσηφίδου για τον Κόκκινο Στρατό «που έκανε κάποιον πόλεμο»!!! Για τον Κόκκινο Στρατό, που σάρωσε το ναζισμό-φασισμό ελευθερώνοντας τους λαούς της Ευρώπης.

Φυσικά αέρα στα πανιά της γελοιότητας έδωσε ο ωμός αντικομμουνισμός του Δημάρχου, αναφερόμενος στη «Ρωσία που ήταν πρώτη στο Αφγανιστάν» και που «πρώτη έδωσε όπλα στον Κεμάλ στη Μικρασιατική Καταστροφή». Πάλι καλά που «συμφώνησε» για όσα είπαν οι εκπρόσωποι των σωματείων «για τη Γιουγκοσλαβία», αφού «και οι Αμερικάνοι έχουν μαύρες σελίδες στην ιστορία τους», αναρωτώμενος όμως αν «στην Παλαιστίνη είναι οι Αμερικάνοι»! Βέβαια δεν παρέλειψε να εξισώσει το θύμα με τον θύτη αναφερόμενος στους «αλαλάζοντες μουσουλμάνους» που «τα σωματεία δεν κατήγγειλαν».

Το θράσος μάλιστα του Δημάρχου είναι τέτοιο που, την ώρα που στήνει φιέστες για να ξεπλύνει τα εγκλήματα των ΗΠΑ, χωρίς αιδώ απευθύνθηκε στους φοιτητές και τους εγκάλεσε γιατί «δεν διαμαρτύρονται για τα περιβόητα πάρτι που γίνονται, που καίνε την περιουσία των ανθρώπων». Με ένα σμπάρο … πολλά τρυγόνια για τον Δήμαρχο: Για να στείλει την μπάλα στην εξέδρα. Για να συκοφαντήσει τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης που εδώ και μήνες δίνουν τη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να έχουν πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές. Αγωνίζονται ενάντια στην ελλιπέστατη φοιτητική μέριμνα και στην πόλη μας και παράλληλα έχουν σταθερό μέτωπο ενάντια στις προβοκάτσιες, που γίνονται άλλοθι για να εντείνει η κυβέρνηση την καταστολή και τη βία απέναντι στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Προάγουν τον πολιτισμό στις σχολές τους με πολύμορφες εκδηλώσεις στο πολιτιστικό στέκι των συλλόγων, που με τα ίδια τους τα χέρια ανακαίνισαν. Όλα αυτά από ένα Δήμαρχο που πρώτος έσπευσε να δηλώσει πρόθυμος να διαθέσει τα κτίρια των σχολών στην Καβάλα για να στεγαστεί ιδιωτικό πανεπιστήμιο!

Φυσικά ο Δήμαρχος Καβάλας δεν θα μπορούσε να μην αναμασήσει τη γνωστή καραμέλα του «καλώς ήρθε το δολάριο» κουνώντας το δάχτυλο στον εκπρόσωπο του σωματείου του επισιτισμού-τουρισμού, ο οποίος «θα ήταν άνεργος» χωρίς τους Αμερικάνους τουρίστες! Μόνο που κανείς δεν τον εγκάλεσε γιατί προσκάλεσε Αμερικάνους τουρίστες, αλλά τους εκπροσώπους της φονικής μηχανής των ΗΠΑ, που με τον μανδύα της χορωδίας και του πολιτισμού επιχειρούν να ξεπλυθούν στα μάτια της νεολαίας και του λαού.

Διαλέγουμε τη μόνη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Την πλευρά των λαών απέναντι σε αυτήν των ιμπεριαλιστών!

Τώρα που μαίνεται ο πόλεμος στη γειτονιά μας και ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης μεγαλώνει. Τώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο που της έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ (ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις) και βαθαίνει την εμπλοκή με πυραύλους πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία και φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα. Με τις δαπάνες για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε όλη την Ευρώπη να γιγαντώνονται και ανοιχτά πλέον να μιλούν για μετάβαση… σε κατάσταση «πολεμικής οικονομίας».

Τώρα που αποκαλύπτονται οι μυστικές συμφωνίες Μητσοτάκη-Ζελένσκι για την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας. Με το λαό της Παλαιστίνης να υπόκειται σε πραγματική γενοκτονία, με 32.000 νεκρούς, που στη συντριπτική πλειοψηφία είναι άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ όσοι γλιτώνουν από τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ (που συνεργάζεται και εξοπλίζεται από τους Αμερικάνους που δεν… τους βλέπει ο Δήμαρχος Καβάλας), να καταδικάζονται στο λιμό και τις ασθένειες.

Ο λαός και η νεολαία της Καβάλας δεν θα γίνουν συνένοχοι στο ξέπλυμα! Αυτόν τον ρόλο άλλωστε τον έχουν αναλάβει η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου και φυσικά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την 25η Μαρτίου θα την τιμήσουν με τα σωματεία και τους φορείς τους, με τη δική τους συναυλία την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, που ανήκει άλλωστε στο λαό της πόλης, αφού για χρόνια τον διεκδίκησε, όχι όμως για να στηθούν οι «κολυμβήθρες του Σιλωάμ» για τους μακελάρηδες.