Μακάριος Λαζαρίδης: Υποκλινόμαστε στους ήρωες του ’21 και εμπνεόμαστε από αυτούς

Ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ελευθερούπολη και στην Καβάλα

Ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ελευθερούπολη και στην Καβάλα.

Αρχικά παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου της Ελευθερούπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομου και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην Καβάλα.

Αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:

Ημέρα εθνικής περηφάνειας και θρησκευτικής κατάνυξης η σημερινή. Ημέρα μνήμης και τιμής των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, αλλά και της λαμπρής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση.

Υποκλινόμαστε στους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας που ύψωσαν το λάβαρο του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα της πίστης στις οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της αγάπης για την πατρίδα.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, 203 χρόνια μετά, παραμένει πάντα επίκαιρο. Ενωμένοι στα μεγάλα και σημαντικά, οφείλουμε να εμπνευστούμε από το σθένος και τη δύναμη ψυχής των μεγάλων μορφών του ‘21 και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις. Για μια Ελλάδα καλύτερη, για μια Ελλάδα ευημερούσα, ισχυρή και περήφανη. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας.