Μάκης Παπαδόπουλος: Ας πει επιτέλους την αλήθεια η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» αναφορικά με το μεγάλο αυτό ζήτημα και την στάση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας

Συνέχεια στην κόντρα με τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, δίνει ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ο τόπος της ζωής μας» κατηγόρησε τη διοίκηση ότι έχει συμφωνήσει με το Υπουργείο για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης διέψευσε κάτι τέτοιο. Ο κ. Παπαδόπουλος λοιπόν επανέρχεται στο θέμα με νέα δήλωση-ανακοίνωση του θέτοντας 3 σχετικές ερωτήσεις προς τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δήλωσε ότι η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ δεν προτείνει συγχωνεύσεις σε νομαρχιακό επίπεδο.

Αντίθετα, πολλοί Δήμαρχοι της Περιφέρειάς μας μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ δηλώνουν ξεκάθαρα (με την απόφαση 35/2024 του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ) πως η πρόταση της ΚΕΔΕ προωθεί τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ σε νομαρχιακό επίπεδο, και μάλιστα εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την πρόταση αυτή της ΚΕΔΕ, η οποία έχει και την έγκριση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας (ΕΔΕΥΑ).

Ρωτούμε λοιπόν ευθέως τον Δήμαρχο Καβάλας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ:

Ποιος λέει την αλήθεια για την ουσία της πρότασης της ΚΕΔΕ – ΕΔΕΥΑ;
Η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που είναι υπέρ της πρότασης της ΚΕΔΕ;
Ή οι Δήμαρχοι μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, που είναι κατά της πρότασης της ΚΕΔΕ»;