Στο Δημαρχείο της Καβάλας ο γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

«Δε ζούμε σε εποχές που τα καθεστώτα ρύθμιζαν ποιος θα γίνει Δήμαρχος ή Πρωθυπουργός»: Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κατά τη συνάντησή του με τον Πέτρο Μπελέρη

Στο Δημαρχείο Καβάλας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024 ο Πέτρος Μπελέρη, γιος του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να παρουσιάσει σειρά επιχειρημάτων που επιβάλλουν την αναγκαιότητα εκλογής του πατέρα του στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος τον υποδέχτηκε στο γραφείο του, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας του εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας, που παραμένει προφυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές, θα δικαιωθεί, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα διαφύλαξης των δημοκρατικών θεσμών και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων στη γειτονική χώρα. Ο κ. Μουριάδης από την πλευρά του, παρατήρησε πως η υπόθεση Μπελέρη είναι εδώ και καιρό ένα εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας.

Οι δηλώσεις

Πέτρος Μπελέρη
Η Δικαιοσύνη ενώνει τους ανθρώπους, αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω. Αυτό πρεσβεύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήρθα στην Καβάλα για να μεταφέρω δυο κουβέντες εκ μέρους του πατέρα μου, ο οποίος αυτήν την περίοδο δεν έχει την ελευθερία του. Δυστυχώς, στη σημερινή Αλβανία δεν έγινε σεβαστό ούτε το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο Φρέντι Μπελέρη, αν και κέρδισε τις εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, δεν μπόρεσε να ορκιστεί. Αυτή την αδικία έχουμε τη δυνατότητα να τη διορθώσουμε σε αυτές τις εκλογές και τη λύση να τη δώσει ο ελληνικός λαός.

Θόδωρος Μουριάδης
Θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να είναι εδώ σήμερα και ο Φρέντι Μπελέρη, αλλά, όπως είναι γνωστό, για πολιτικούς λόγους βρίσκεται στις αλβανικές φυλακές. Εκτιμώ ότι με την εκλογή Μπελέρη θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Πρέπει να καταβάλουν όλοι ότι δε ζούμε σε εποχές που τα καθεστώτα ρύθμιζαν ποιος θα γίνει Δήμαρχος ή Πρωθυπουργός. Αυτά έχουν τελειώσει. Εύχομαι να λάμψει η δικαιοσύνη.

Γιάννης Πασχαλίδης
Η ΕΕ ασχολείται με πολλές και διάφορες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Πρέπει όλοι να πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές και να βοηθήσουμε τους κατάλληλους υποψηφίους να εκλεγούν, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα μας.

*Φωτογραφία: Κώστας Σαραϊδάρης