Παρουσιάστηκε στην Καβάλα «Το ζεϊμπέκικο του νικητή»

Ο αθέατος κόσμος του χαρακτήρα του Κώστα Χαρδαβέλλα μέσα από το βιωματικό πόνημά του

Έναν άλλο Κώστα Χαρδαβέλλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα στον κατάμεστο 1ο όροφο των Public Καβάλας για την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου με τίτλο «Το ζεϊμπέκικο του νικητή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Τρία σε ένα… Μια κόλαση 3D. Τραγωδία τριών διαστάσεων. Το τζακπότ της καταστροφής. Μια ραψωδία θριάμβου της ανθρώπινης ψυχής, που ξεκίνησε επτά χρόνια πριν. Αρχές καλοκαιριού του 2009, όταν τον χτύπησε ο καρκίνος, την ίδια ακριβώς εποχή που έβλεπε την οικονοµική κρίση να παίρνει παραµάζωµα τη χώρα και ένιωθε τις πρώτες «σεισµικές δονήσεις» στη δουλειά του, στο Alter.

«Ένα βιβλίο αφιερωµένο στους µαχητές της ζωής, με τα αισιόδοξα μηνύματά του να με συγκλονίζουν και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να ταυτίζομαι με τον συγγραφέα», σημείωσε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» Κατερίνα Κουμανίδου, όπου μαζί με τον Χρήστο Τσίρκα από τους «Παραμυθάδες» Καβάλας, ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, παρουσίασαν «Το ζεϊμπέκικο του νικητή», ενώ τρεις μουσικοί (λαούτο, μπουζούκι και μπαγλαμά) έπαιξαν το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», το ζεϊμπέκικο του νικητή…

«Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τον δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα. Στο βιβλίο για το οποίο γίνεται λόγος σήμερα, ο αναγνώστης γίνεται κοινωνός του αθέατου κόσμου του χαρακτήρα του Κώστα Χαρδαβέλλα. Πιστεύω ότι όσο θάρρος χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις μια ασθένεια σαν τον καρκίνο, άλλο τόσο θάρρος χρειάζεται για να την απομυθοποιήσεις», σημείωσε η κ. Κουμανίδου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η διδαχή του βιβλίου είναι ότι «με την δύναμη της θέλησης, ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει πολλές αβέβαιες μάχες, όπως είναι αυτή του επιθετικού καρκίνου». Ο κ. Χαρδαβέλλας ευχαρίστησε με την σειρά του τους ομιλητές, τους διάλεξε, όπως είπε ο ίδιος, γιατί δεν ήθελε να παρουσιάσουν το βιβλίο του «επώνυμοι», ήτοι πολιτικοί παράγοντες, ιστορικοί-φιλόλογοι ή δημοσιογράφοι, αλλά δύο «ζωντανά κύτταρα» της Καβάλας, ενώ ανέφερε ότι «οργώνει» την Ελλάδα με το βιβλίο όχι για να κερδίσει λεφτά (τουναντίον, θα ενισχύσει Συλλόγους που μάχονται τον καρκίνο), αλλά για να στείλει το μήνυμα ότι ο καρκίνος νικιέται.

Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό και με τις πολλές κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε ο συγγραφέας με πολλούς από τους παρευρισκόμενους.