Η Σοφία Εμφιετζή, «πέριξ» του Παλλαδίου

Η γνωστή από τη συμμετοχή της στην Αθηναϊκή Κομπανία λαϊκή τραγουδίστρια για μία εμφάνιση το μεσημέρι της Κυριακής

Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια, που έχει συνδέσει το όνομα της με την περίφημη Αθηναϊκή Κομπανία και έχει αγαπηθεί από το κοινό για τη ζεστασιά της φωνής της και τις αξεπέραστες ερμηνείες της στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, η Σοφία Εμφιετζή, εμφανίζεται την Κυριακή 15 Ιανουαριου, από τις 2 το μεσημέρι, στο Παλλάδιο, συμπράττοντας με το συγκρότημα «Τα Πέριξ» σε μια μοναδική συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Από την Αθηναϊκή Κομπανία ως το Καφέ Αμάν…

Η Σοφία Εμφιετζή εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πόλη που γεννήθηκε, την Ξάνθη, το 1979 και κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με το συγκρότημα Αθηναϊκή κομπανία το 1981, στον δίσκο Αγαπητέ μου θείτε Τάκη με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου, που γίνεται αμέσως χρυσός. Έπειτα ακολουθούν συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες στη δικογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις, όπως οι Χ. Αλεξίου, Στ. Διονυσίου, Ελ. Βιτάλη, Μαν. Μητσιάς, Γ. Πουλόπουλος, Χρ. Νικολόπουλος, Δ. Μητροπάνος, Α. Χρυσάφη, Ν. Άσιμος, Ρ. Κουμιώτη, Αντ. Βαρδής, Γ. Κόρος, Μαριώ κ.ά.

Το 2001 συμμετέχει στο «Καφέ Αμάν» του Κώστα Φέρρη. Η ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης κυκλοφορεί σε 4πλό CD. Έκτοτε συνεχίζει την πορεία της, ηχογραφώντας παλιές και νέες λαϊκές επιτυχίες και πραγματοποιώντας μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Τα Πέριξ»

Το αγαπημένο λαϊκό συγκρότημα που έδωσε άλλη διάσταση στα κυριακάτικα μεσημέρια στο Παλλάδιο συνεχίζει τις εμφανίσεις του και την νέα χρονιά. Μια αυθεντική λαϊκή μπάντα που γεννήθηκε στην πόλη της Καβάλας το 2012, από μουσικούς με αληθινή αγάπη και μεράκι για την μελέτη και τη διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού και γενικότερα της λαϊκής αστικής μουσικής.

Τα «Πέριξ» έχουν συμμετάσχει στο 1ο και το 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Τραγουδιού και έχουν συνεργαστεί με διακεκριμένους ερμηνευτές όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, η Ανατολή Μαργιόλα κ.ά.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι:

Φώτης Σπαθάρης (μπουζούκι)
Πασχάλης Κιούπκιολης (μπουζούκι)
Χρήστος Σαγώνας (κιθάρα)
Γιώργος Παραπέρογλου (ακορντεόν)