Η Πελοπόννησος «φιλοτέχνησε» το… πορτρέτο του «δικού μας» Διαμαντή Αξιώτη [εικόνα]

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Πελοποννήσου «εστίασε» στο έργο του Καβαλιώτη λογοτέχνη

Το ένθετο της Culture Book «Πεζογραφικά Πορτρέτα» της πατρινής εφημερίδας «Πελοπόννησος» φιλοξένησε στο φύλλο της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021 τον Καβαλιώτη συγγραφέα Διαμαντή Αξιώτη με ένα εκτενές αφιέρωμα στο λογοτεχνικό του έργο.

Κάθε Κυριακή, μέσα από τα «Πεζογραφικά Πορτρέτα», παρουσιάζεται η δράση ενός πεζογράφου ή μιας πεζογράφου που ζει και παράγει σήμερα τόσο στον ελλαδικό όσο και στον διεθνή χώρο. Η παρουσίαση καταγράφει τις απόψεις τους, τη συνάντησή τους με έναν σπουδαίο ομότεχνο, ένα χειρόγραφο απόσπασμα κειμένου, τα οποία συνοδεύονται κάθε φορά από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό και το απαιτούμενο ευσύνοπτο βιογραφικό.

Όπως αναφέρεται στο «μανιφέστο» των «Πορτρέτων» της πατρινής εφημερίδας, στο ένθετο «παρουσιάζονται φωνές από όλες τις υπάρχουσες «πεζογραφικές γενιές» της σύγχρονης Ελλάδας και του διεθνούς χώρου, δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον αναγνώστη να μελετήσει το ψηφιδωτό της σύγχρονης πεζογραφίας, μέσα από την παρουσίαση των «προσωπικοτήτων» που δημιουργούν και διαμορφώνουν τον λογοτεχνικό μας ορίζοντα. Η καταγραφή αυτή έχει ως κύριο στόχο, παράλληλα με τα όποια γραμματολογικά χαρακτηριστικά, να αποτυπώσει και τις απόψεις των ίδιων των δημιουργών».

Δείτε το «Πορτρέτο» του «δικού μας» Διαμαντή Αξιώτη όπως το «φιλοτέχνησε» η Εφημερίδα Πελοπόννησος: