Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμά το Φεστιβάλ Φιλίππων και τον Θοδωρή Γκόνη με μία ιδιαίτερη πρόσκληση [φωτογραφία]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ στο Προεδρικό Μέγαρο για τη γιορτή με αφορμή την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Τo Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 η Ελλάδα τιμά την τεσσαρακοστή έβδομη επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και, όπως είθισται κάθε χρόνο, η επέτειος εορτάζεται με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι προσκλήσεις για τη «μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας» ήταν ανέκαθεν «μετρημένες», με τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει πανδημία φέτος να ορίζουν ακόμη πιο «κλειστό» πρωτόκολλο.

Με αυτά τα δεδομένα, περιποιεί μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ Φιλίππων το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμά τον θεσμό στο πρόσωπο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Γκόνη με μία προσωπική πρόσκληση η οποία κοινοποιήθηκε από την επίσημη Σελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο Facebook:

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Καβάλα είχε συναντηθεί με τον κ. Γκόνη στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων και είχαν συζητήσει για ώρα πολύ -πέραν του «πρωτοκόλλου»- για το Φεστιβάλ Φιλίππων [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ενήμερη τόσο για την 65χρονη πορεία του θεσμού όσο και για το φετινό αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλώνοντας μάλιστα και την πρόθεσή της να δώσει το «παρόν» σε κάποια από τις επικείμενες παραστάσεις.

Επίσης, η κ. Σακελλαροπούλου, «φεύγοντας» από την Καβάλα, σε προσωπική της ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Φεστιβάλ Φιλίππων εν γένει και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ιδιαιτέρως [διαβάστε περισσότερα εδώ].