Ο «δικός μας» Θάνος Τσίγκας συμμετέχει στο 12ο Ethnofest της Αθήνας με νέο μίνι-ντοκιμαντέρ

Ο νεαρός Καβαλιώτης σκηνοθέτης προβάλλει τη δουλειά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της πρωτεύουσας με μία ταινία γυρισμένη εν μέσω καραντίνας

Το Ethnofest, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει για την 12η έκδοσή του σε… υβριδική μορφή. Ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, νέες και πιο έμπειρες ματιές, κοινωνικές, πολιτισμικές αλλά και πιο ενδόμυχες αναζητήσεις προβάλλονται στη μικρή και μεγάλη οθόνη «για να μας θυμίσουν πως είμαστε μέρος ενός μωσαϊκού που συνεχώς αναπλάθεται, με τα πολύχρωμα στοιχεία του να είναι πάντα παρόντα και απαραίτητα για να προχωράμε μπροστά».

Το 12ο Ethnofest θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφοΑΣΤΟΡ στο κέντρο της Αθήνας, από τις 25 έως και 28 Νοεμβρίου 2021, το Goethe-Institut Athen θα φιλοξενήσει μια σπουδαία προβολή στις 29 Νοεμβρίου, ενώ από τις 27 Νοεμβρίου έως και τις 5 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ θα συνεχιστεί… διαδικτυακά!

Περιποιεί τιμή για την Καβάλα που ένας νεαρός δημιουργός, ο σκηνοθέτης Θάνος Τσίγκας, συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 12ου Ethnofest με τη νέα του ταινία, ένα μίνι-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα σκουπίδια μας, ο θησαυρός του άλλου».

Το ντοκιμαντέρ το οποίο γυρίστηκε μέσα στην καραντίνα αποτυπώνει στιγμιότυπα από τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος συλλέγει «άχρηστα», πεταμένα αντικείμενα. Για τον ίδιο, μια χαλασμένη σκούπα ή ένας σκουριασμένος φούρνος είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσει ένα «εσωτερικό μικρόκοσμο» που αποτελείται από περίπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία τροποποιεί δίνοντάς τους μια νέα ζωή.

Η νέα ταινία του Καβαλιώτη δημιουργού θα προβληθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, πάντα στο πλαίσιο του Ethnofest. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ποιος είναι ο Θάνος Τσίγκας

Είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στα βασικά του ενδιαφέροντα περιέχονται η βιντεογραφία και η σκηνοθεσία.  Είναι δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους «Η Σιωπή Στον Τέταρτο» (2021), της σειράς βίντεο «Golden Hour Project» και του ντοκιμαντέρ «Τα σκουπίδια μας, ο θησαυρός του άλλου» (2021). Μέσα από τον κινηματογραφικό του φακό επιθυμεί να καταγράψει ένα ζωντανό, αλλά ταυτόχρονα απόμακρο και μελαγχολικό αστικό τοπίο.