Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων: Παρέμβαση για Λιγνάδη και στην παράσταση «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: Contra tempo» [βίντεο]

«Το Θέατρο από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν χώρος όπου μπορούσαμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα»: Ο Δημήτρης Πιατάς διάβασε κείμενο-παρέμβαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών-Το κοινό τον χειροκρότησε, πλην ελαχίστων οι οποίοι αποχώρησαν

Ηκαλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μετά το τέλος της παράστασης έγινε ακόμη μια παρέμβαση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη με καταβολή εγγύησης, με τον ηθοποιό, Δημήτρη Πιατά να διαβάζει κείμενο-παρέμβαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την επιστροφή Λιγνάδη στη φυλακή.

«Το Θέατρο από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ο μόνος ελεύθερος χώρος όπου μπορούσαμε να εκφραζόμαστε και να μιλάμε. (…) Και αν όλα αυτά συμβαίνουν (σ.σ.: στην υπόθεση Λιγνάδη) σε μια δικαστική αίθουσα με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της, ανατριχιάζουμε στην ιδέα με το τι συμβαίνει με τα φώτα κλειστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιατάς.

Μετά το τέλος της ανάγνωσης του κειμένου, ο ηθοποιός σημείωσε ότι οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα ο Άρειος Πάγος να ξαναδεί την υπόθεση Λιγνάδη, ενώ το κοινό τον χειροκρότησε θερμά, πλην ελαχίστων οι οποίοι αποχώρησαν από το Θέατρο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του κειμένου.

Δείτε την παρέμβαση-ανάγνωση του κειμένου από τον Δημήτρη Πιατά