Καβάλα: Η γενέθλια πόλη τιμά και θυμάται τον Βασίλη Βασιλικό

Πέντε μήνες μετά το θάνατό του, η γενέθλια πόλης του αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε μία προσπάθεια να τον τιμήσει και να υπενθυμίσει σε όλους τη σημαντική συμβολή του τόσο στην Ελληνική όσο και στην Παγκόσμια Λογοτεχνία

Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την προσωπικότητα και το πολυδιάστατο έργο του Βασίλη Βασιλικού. Ο παγκοσμίως καταξιωμένος  λογοτέχνης, γεννήθηκε στην πόλη μας τον Νοέμβριο του 1934 διατηρώντας με αυτή και το αγαπημένο του νησί τη Θάσο, στενούς δεσμούς μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η γενέτειρά του τον τίμησε εν ζωή δίνοντας το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Πέντε μήνες μετά το θάνατό του, η πόλης μας του αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, σε μία προσπάθεια να τον τιμήσει και να υπενθυμίσει σε όλους τη σημαντική συμβολή του τόσο στην Ελληνική όσο και στην Παγκόσμια Λογοτεχνία.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και η Εταιρεία Συγγραφέων,  διοργανώνουν τη σημαντική εκδήλωση:

«Τιμή και Μνήμη Βασίλη Βασιλικού»
Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 και ώρα 20:30
στο Δημοτικό  θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Για τον Καβαλιώτη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
–        Κώστας Γαβράς, Σκηνοθέτης
–        Θανάσης Αγάθος, Συγγραφέας
–        Διαμαντής Αξιώτης, Συγγραφέας
–        Αλέξης Ζήρας, Κριτικός,  Συγγραφέας και η
–        Ευρυδίκη Βασιλικού.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και η Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Άννα Αφεντουλίδου.
Συντονισμός: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά,  καλλιτεχνική διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Προσοχή:  Η είσοδος είναι ελεύθερη με την επίδειξη των Δωρεάν  δελτίων εισόδου που έχουν εκδοθεί για την  καλύτερη διαχείριση του χώρου του Θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου».
Θα διατεθούν (διάθεση μέχρι δύο Δελτίων ανά άτομο) από τη Δευτέρα 8 Απριλίου στους παρακάτω χώρους:

–        Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας (1ος όροφος) τις μέρες και ώρες: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00 – 15:00 και Τρίτη – Τετάρτη: 13:00 – 20:00.
–        Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Καβάλας (πρώην περίπτερο ΕΟΤ) τις μέρες και ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 15:00.