Δήμος Καβάλας: Στο «αντάρτικο» η Αντιπολίτευση. Αποχή (και) του Μάκη Παπαδόπουλου

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας δηλώνει ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν θα παραστούν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021 - «Αιχμή του δόρατος» το πάρκινγκ της «Ροδόπης»

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, «παρουσία» του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου ο οποίος θα κόψει -διαδικτυακά- την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Σώματος [διαβάστε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης πατώντας εδώ].

Ωστόσο, στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Νέου Έτους έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν η παράταξη της «Ανάσας» της τ. Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα [διαβάστε την ανακοίνωσή της εδώ], ενώ κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί με δήλωσή του και ο Νίκος Ξανθόπουλος [εδώ η δική του ανακοίνωση].

Υπενθυμίζεται ότι η Συμπαράταξη Πολιτών και ο επικεφαλής της Άρης Βέρρος απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας από τα τέλη του περασμένου έτους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Διοίκησης απέναντι στις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε μία αντίστοιχη κίνηση προβαίνει τώρα και ο Μάκης Παπαδόπουλος ο οποίος δηλώνει ότι ο ίδιος και η παράταξή του, Ο Τόπος της Ζωής μας, θα απέχουν από την «πανηγυρική» πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «οργανωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Αντιπολίτευσης» και καλώντας τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη «να αλλάξει πολιτική συμπεριφορά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Μάκη Παπαδόπουλου.

«Γιατί απέχουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο»

«Με επιστολή που στείλαμε σήμερα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνουμε ότι απέχουμε από την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξάγεται σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμαρχος Καβάλας έχει παραμερίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν εφαρμόζει αποφάσεις του, είναι εχθρικός στη συνεννόηση και τη συνεργασία, διχάζει την κοινωνία αντί να την ενώνει και επιτίθεται σε όποιον κάνει κριτική.

Τώρα όμως, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο κ. Μουριάδης έχει εξαπολύσει οργανωμένη “εκστρατεία” κατασυκοφάντησης και σπίλωσης της αντιπολίτευσης και ειδικά της παράταξής μας, με αφορμή την υπόθεση της σφράγισης του πάρκινγκ “Ροδόπη”.

Στόχος του είναι να αποκρύψει την απαράδεκτη ολιγωρία του, που οδήγησε στο κλείσιμο του πάρκινγκ.

Αυτή η κατάσταση με την κατασκευή “εσωτερικών εχθρών”, όπως έχει συμβεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Περιμένουμε από τον Δήμαρχο Καβάλας να αλλάξει πολιτική συμπεριφορά και να σεβαστεί ουσιαστικά τον ρόλο των δημοτικών παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου».