Δημήτρης Καιρίδης: Η πέραν του Στρυμόνα Ελλάδα είναι σταυροδρόμι πολιτισμών που αποτυπώνεται και στη γαστρονομία της

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφτηκε την έκθεση τροφίμων και ποτών «Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», ενθυμούμενος τις γεύσεις της γενέτειράς του, της Καβάλας

Ολοκληρώθηκε η έκθεση τροφίμων και ποτών «Μοναδικές Γεύσεις απο την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» η οποία φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, στον σταθμό του μετρό του Συντάγματος, αποκομίζοντας πολύ θετικά σχόλια.

Την έκθεση επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, φέρνοντας στη μνήμη του τις γεύσεις από τη γενέτειρά του και κάνοντας λόγο παράλληλα για τη «μεγάλη αγροτοδιατροφική παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».

«Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα με αυτές τις γεύσεις, από τους κουραμπιέδες, τις καριόκες, τα μέλια, τα λουκούμια, τα παστέλια, το λάδι και το κρασί που εμπνευσμένοι παραγωγοί συνεχίζουν να φτιάχνουν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο. Η πέραν του Στρυμόνα Ελλάδα έχει υπάρξει από την αρχαιότητα ένα σταυροδρόμι πολιτισμών που αποτυπώνεται και στη γαστρονομία της», ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Μέρος της προσπάθειας που κάναμε στη διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης ήταν να ενισχύσουμε το brand της περιοχής διεθνώς και αυτό κάνουν πρωτοβουλίες σαν αυτή που εγκαινιάσαμε στο Σύνταγμα. Θερμά συγχαρητήρια στα έξι Επιμελητήρια και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για αυτήν την πρωτοβουλία», σημείωσε ο κ. Καιρίδης.