Βαριές κατηγορίες από το εξωτερικό για το Δημοτικό Κυνοκομείο της Καβάλας. Εικόνες που προκαλούν θλίψη [φωτογραφίες]

Πρώην εθελόντρια από το Λουξεμβούργο η οποία βοηθούσε στο Κυνοκομείο κατήγγειλε γραπτά στον «Αίσωπο» όσο είδε και βίωσε. Ανατριχιαστικές οι εικόνες που μεταφέρει και «ταξιδεύουν» πλέον σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σοκαριστικές εικόνες από το Δημοτικό Κυνοκομείο της Καβάλας δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι «Νέμεσις» στην οποία ανήκει και το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».

Οι εικόνες συνοδεύονται από βαριές κατηγορίες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από εθελόντρια από το Λουξεμβούργο, η οποία πήγε να βοηθήσει στο Κυνομομείο μέσω προγραμμάτων, όμως δεν άντεξε από αυτά που έβλεπε και έφυγε σοκαρισμένη. Η πρώην εθελόντρια κατήγγειλε γραπτά στον «Αίσωπο» όσο είδε και όσα βίωσε.

Κουτάβια νεκρά από τύφο, κουτάβια δαγκωμένα, ενήλικα κατασπαραγμένα, νερό καταπράσινο από τη βρωμιά και τη μούχλα, το ξεχαρβαλωμένο σπιτάκι-χώρος νοσηλείας είναι μερικές μόνο από τις εικόνες οι οποίες σόκαραν την πρώην εθελόντρια.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι για εμάς, τον “Αίσωπο”, αλλά και όλους τους ευσυνείδητους πολίτες η δημοσιοποίηση αυτής της πραγματικότητας που ζουν τα αδέσποτα σε αυτό το κολαστήριο δεν είναι αρκετή. Η νομική έκβαση αυτής της υπόθεσης εξετάζεται αυτήν τη στιγμή. Είναι καιρός να σταθούμε ενωμένοι και να δώσουμε τη φωνή μας σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Αναζητούμε την υποστήριξή σας για να αναδείξουμε αυτά τα θέματα και να εργαστούμε προς μια κοινωνία όπου κάθε ζωή θα τιμάται και θα προστατεύεται. Συνεχίζουμε να προωθούμε την αγάπη, τη φροντίδα και την αναλλοίωτη προστασία για κάθε αδέσποτο ζώο», αναφέρει το Σωματείο με ανακοίνωσή του.