Το «εργαστήριον» της Μαρίκας και της Σαρλότ είναι πλέον και «πωλητήριον»

Η Καβαλιώτισσα εικονοπλάστης Έλλη Πόλα ανοίγει το «σπίτι» της και υποδέχεται όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη σειρά χρηστικών προϊόντων που φέρουν την υπογραφή της

ΗΈλλη Πόλα δεν σταματάει να δημιουργεί. Με λέξεις και εικόνες, με χρώματα και υλικά, με βαθιά αγάπη για τα παιδιά αλλά και για την Ελληνίδα γυναίκα και την παράδοση, με φαντασία και μεράκι φτιάχνει παιδικά παραμύθια, πλάθει χαρακτήρες και τους «ντύνει» με γεύσεις, τους μετουσιώνει σε χρηστικά αντικείμενα και τους μοιράζεται με όλο τον κόσμο. Συγγραφέας; Ζωγράφος; Η ίδια δηλώνει «εικονοπλάστης»

Οι σπουδές στα οικονομικά με τα μαθήματα ζωγραφικής, η συγγραφή παιδικών βιβλίων με τη σπουδή ξένων γλωσσών και η πρότερη θέση σε πολυεθνική ως visual merchandiser με την τωρινή ως «εικονοπλάστης», μοιάζουν απείθαρχα δομημένα. Συνθέτουν ωστόσο το προσωπικό παζλ της Καβαλιώτισσας δημιουργού, όπου λιγότερο η γνώση και περισσότερο η αγάπη και η φαντασία, γεννούν οδούς δημιουργίας και έκφρασης.

Το KAVALA POST συνάντησε την Έλλη Πόλα στο εργαστήριό της στην Καβάλα, στην οδό Κασσάνδρου 15. Είναι ένας χώρος ιδιαίτερα προσωπικός που φέρει τη δική της «σφραγίδα» και ο οποίος πλέον λειτουργεί και ως πωλητήριο, επισκέψιμο από όποιον θέλει να γνωρίσει από κοντά την ίδια, τη μέθοδο της «δουλειάς» της και, γιατί όχι, να κάνει δικά του και κάποια από τα χρηστικά προϊόντα [κούπες, τσάντες, σημειωματάρια, βάζα, τετράδια, βιβλία κ.ά.] που, μέχρι πρότινος, πωλούνταν μόνον από επιλεγμένα ανά την Ελλάδα καταστήματα.

Η καλλιτέχνις ονομάζει πλέον τον χώρο της: Εργαστήριον-Πωλητήριον «Χαίρω πολύ, Μαρίκα»!

«Χαίρω πολύ, Μαρίκα»

Χρόνια πριν, η Έλλη Πόλα σκάρωσε στο χαρτί μια γυναικεία μορφή που ήρθε για να μείνει. «Από παιδί ζωγράφιζα με επιμονή και συνέπεια. Κάποια στιγμή, σκιτσάροντας, έφτιαξα αυτήν τη μορφή που ονόμασα “Μαρίκα”. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…».

Μια μορφή αφαιρετική, η Μαρίκα ντύθηκε με Ελλήνων φορεσιά, ζυμώθηκε με ελληνική παράδοση, βάφτηκε με Ελλήνων γεύσεις, ώσπου ζωντάνεψε η ψυχή της και μοσχομύρισε Ελλάδα. Και άρχισε να γράφει τη δική της ιστορία…

Σιγά-σιγά, η Μαρίκα έγινε δώρο, ενθύμιο, καδράκι, μαγνητάκι, βάζο, κούπα, τσάντα, βιβλίο, πιάτο… η Μαρίκα έγινε Συλλογή! Και τα κομμάτια της Συλλογής «Χαίρω πολύ, Μαρίκα» [“Meet Marika”] άρχισαν να κοσμούν τις βιτρίνες και τις προθήκες επιλεγμένων σημείων πώλησης ανά την Ελλάδα.

Και όλα αυτά, ξεκίνησαν από το «Εργαστήριον» της Μαρίκας στην Καβάλα, εκεί όπου η δημιουργός της εργάζεται χρόνια τώρα αθόρυβα, μέχρι που αποφάσισε να «ανοίξει» τις πόρτες της σε ακόμη περισσότερους φίλους της Σειράς «Μαρίκα».

Στο «Πωλητήριον» της Μαρίκας στην Καβάλα μπορεί πλέον κάποιος, πέρα από το να γνωρίσει την ίδια την Έλλη Πόλα, να προμηθευτεί και την κεραμική σειρά χρηστικών αντικειμένων «Μαρίκα» [κεραμική κούπα καφέ με ή χωρίς σουβέρ, κεραμικό σετ ζάχαρη-καφέ με φελλό, κεραμικά πιάτα] ή τις υφασμάτινες τσάντες με τις 21 διαφορετικές μορφές της «Μαρίκας» [φτιαγμένες είτε από 100% βαμβακερό ύφασμα είτε από 100% βιοδιασπώμενη γιούτα] κτλ.

Δείτε όλα τα προϊόντα «Μαρίκα» εδώ

Και μετά τη «Μαρίκα», ήρθε η «Σαρλότ»

Η Έλλη Πόλα περιγράφει το παιδικό παραμύθι της για παιδιά προσχολικής ηλικίας Το κουκλοθέατρο των ονείρων με τη Σαρλότ ως «Μια γλυκιά ωδή στο μεγαλείο της αγάπης, της χαράς και της ανεμελιάς που φαντάζει μαγική». Το δούλευε για καιρό, ωστόσο δεν σταμάτησε στη συγγραφή, την εικονογράφηση και την έκδοσή του.

Η Σαρλότ έγινε θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, συνέχισε την ιστορία της πέρα από τις σελίδες του βιβλίου, αλλά «μεταφράστηκε» και χρηστικά αντικείμενα για παιδιά: τετράδιο, μπλοκ ζωγραφικής, σελιδοδείκτης, αυτοκόλλητο… Τώρα, και η Σειρά «Σαρλότ» διατίθεται στο «Πωλητήριον» της Μαρίκας.

Info

Εργαστήριον-Πωλητήριον «Χαίρω πολύ, Μαρίκα»
Κασσάνδρου 15, 654 03, Καβάλα
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00 & 18:00-21:00
Τηλ. επικοινωνίας: 6948533811

Ακολουθήστε τη Μαρίκα:
Website
Facebook
Instagram