ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Ξεκινάει το πρωτάθλημα με ήττα 3-0 στα χαρτιά

Το ΔΣ της Super League 2 απέρριψε το αίτημα για αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου

Με ήττα 3-0 στα χαρτιά θα ξεκινήσει την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Super League 2 η ομάδα της Καβάλας, μιας και το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής δεν έκανε δεκτό το αίτημα της, όπως επίσης και το αίτημα της Ζακύνθου, για αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα Πόντου την Κυριακή 7/11 στη Θεσσαλονίκη.

Στο έκτατο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για να εξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα, ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για βοηθηθούν οι δύο ομάδες στο λογικότατο αίτημα τους, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού δε νομιμοποιούνται να πάρουν κάποια άλλη απόφαση!!!

Με την λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα τονίζεται ότι η αγωνιστική θα διεξαχθεί χωρίς καμία αλλαγή. Συγκεκριμένα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε όπως πραγματοποιηθεί η 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, ως αυτή έχει ορισθεί».

Δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο ΑΟΚ θα χάσει με 3-0, αλλά δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, ενώ με την υπόθεση θα ασχοληθεί και ο Αθλητικός δικαστής. Εκεί τόσο η Καβάλα όσο και η Ζάκυνθος θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάσταση, επικαλούμενοι λόγους ανωτέρας βίας (αφού δεν υπάρχουν δελτία) με στόχο τον εκ νέου ορισμό των αναμετρήσεων.

Από ‘βδομαδα στο διαιτητικό

Εν τω μεταξύ στον ΑΟΚ ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, μετά το «όχι» από την Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας στην προσφυγή που έγινε για τα δελτία. Η υπόθεση θα μπορούσε να συζητηθεί την Παρασκευή 5/11, ωστόσο αυτό δε στάθηκε δυνατόν για τον ίδιο λόγο που η απόφαση της ΕΕΑ στις αρχές Οκτωβρίου (όπου ο ΑΟΚ πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής) δεν μεταφέρθηκε στη SL2 προκειμένου να συμπεριληφθεί στην πρώτη κλήρωση του πρωταθλήματος. Είχε περάσει η ώρα και είχε κλείσει το πρωτόκολλο!!! Κι όλα αυτά ενώ ο νέος πρόεδρος του Διαιτητικού της ΕΠΟ Αρεοπαγίτης Γιώργος Αυγέρης ήταν θετικός να εκδικάσει την υπόθεση την Παρασκευή. Χωρίς το απορριπτικό «χαρτί» της ΕΙΜ όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, οπότε το θέμα θα πάει από… βδομάδα με την ελπίδα ότι θα έχουμε αίσιο τέλος και τότε θα ασχοληθούμε και με τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου!