ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Παλικαρίσια (πρώτη) νίκη! 1-0 τα Τρίκαλα

Επιτέλους «τρίποντο» για την ομάδα που κέρδισε με το πολύτιμο γκολ του Σταμένκοβιτς στο 70ο λεπτό – Έξαλλα πανηγύρια από τον κόσμο και τον Άλεξ Χαντιτάτζι

Ηταν 6 Ιουνίου 2021, όταν η Καβάλα κέρδιζε στην Κοζάνη τους Πόντιους για την 30η αγωνιστική της Football League με 2-0. Από τότε πέρασαν περισσότερες από 230 ημέρες όπου η ομάδα (για τους γνωστούς λόγους) έμεινε χωρίς νίκη. Αυτό το αρνητικό σερί λοιπόν σταμάτησε το απόγευμα της Τετάρτης 26/1 στο «Ανθή Καραγιάννη» όταν ο ΑΟΚ επικράτησε με 1-0 των Τρικάλων για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League 2.

Η νίκη αυτή που ήρθε ως βάλσαμο για όλους στην ομάδα πανηγυρίστηκε έξαλλα εντός του γηπέδου αλλά και στις εξέδρες από τους φιλάθλους που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν κοντά στο «καραβάκι».

Η νίκη αυτή επίσης μπορεί να ήταν «φτωχή» σε ότι αφορά το σκορ, ήταν όμως πέρα για πέρα δίκαια, μιας και στην κυριολεξία το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι ήταν κατά πολύ ανώτερο των φιλοξενούμενων, που (ίσως και λόγω των απουσιών τους) δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. Απ’ την άλλη πλευρά ο ΑΟΚ είχε στο 1ο μέρος 3 κλασσικές ευκαιρίες και λυτρώθηκε στην επανάληψη με τον… συνήθη ύποπτο Σταμένκοβιτς.

Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά στο τέλος την ομάδα αλλά και τον Άλεξ Χαντιτάτζι, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του.

Φάσεις και γκολ

  • Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ στο 12ο λεπτό όταν ο Σαμπανίδης βγάζει μόνο του τον Σταμένκοβιτς με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.
  • Στο 23’ «τακουνάκι» του Σαμπανίδη στον Σταμένκοβιτς αλλά το σουτ του τελευταίου από το ύψους του πέναλτι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 35’ πάσα του Έμπερτ στον Σαμπανίδη, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των Τρικάλων έδιωξε την μπάλα.
  • Στο 54’ μετά από σέντρα του Έμπερτ ο Αλίμι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν εντελώς άστοχη.
  • Το σκορ άνοιξε στο 70ο λεπτό όταν, μετά από πάσα του Έμπερτ, ο Σταμένκοβιτς πλάσαρε (αυτή τη φορά) επιτυχημένα και έκανε το 1-0.
  • Η πρώτη φορά που απείλησαν τα Τρίκαλα ήταν στο 87ο λεπτό όταν το δυνατό σουτ του Χειρίτραντα έξω από την περιοχή έδιωξε εντυπωσιακά ο Κυρίτσης.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Αρμάλας, Ρέτσος (67’ Μπελεβώνης), Αλίμι (67’ Μουσίγια), Γροσδάνης (85’ Κοέν), Έμπερτ (90’+Θωμαίδης), Σαμπανίδης, Σταμένκοβιτς

Τρίκαλα (Ουσταμπασίδης): Αγριμάκης, Αουντίνο (78’ Μυλόπουλος), Ελευθεριάδης, Ευθυμίου, Κεχαγιάς, Κουσκουνάς (66’ Ντιαλόζι), Μπαξεβάνος, Ριζογιάννης, Σανδραβέλης, Χειριτράντας.