Ναι ρε ΑΟΚάρα, «διπλό»-χρυσάφι στα Τρίκαλα με 0-2 [φωτογραφίες]

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Καϊούμπι η Καβάλα πήρε ακόμα μια εκτός έδρας νίκη και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League 2

Ενα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης της σωτηρίας στη Super League 2 έκανε το απόγευμα της Κυριακής (3/4) στα Τρίκαλα ο ΑΟΚ. Το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη επικράτησε με 0-2 της τοπικής ομάδας, πήρε τους πολυπόθητους 3 βαθμούς, ξεκόλλησε (επιτέλους) από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Καβάλας ήταν ο Βραζιλιάνος Καϊούμπι που πέτυχε και τα 2 τέρματα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο, όταν το παιχνίδι είχε «ανοίξει», μιας και στο 1ο μέρος τα Τρίκαλα ήταν «ταμπουρωμένα» στην άμυνα τους! Παρ’ όλα αυτά ο ΑΟΚ που ήθελε μόνο τη νίκη, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 2ο ημίχρονο ο ΑΟΚ είχε και πάλι τον έλεγχο, αλλά τα Τρίκαλα (των χιλίων προβλημάτων) βρήκε στην επίθεση και είχε ορισμένες καλές στιγμές. Σ’ εκείνο το σημείο όμως ο συνδυασμός Βραζιλιάνου με Γερμανού (Καϊούμπι με Έμπερτ) «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, που στη συνέχεια άφησε ακάλυπτα τα νώτα τους για να έρθει στις καθυστερήσεις το 2ο γκολ του ΑΟΚ, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Με τη νίκη αυτή η Καβάλα, έφτασε στους 23 βαθμούς, έβαλε «από κάτω» Τρίκαλα και Ολυμπιακό Βόλου (που έχουν 21) και απέχει 3 βαθμούς από τον Πιερικό που είναι πάνω από την «κόκκινη γραμμή», έχοντας 1 αγώνα λιγότερο.

Οι φάσεις και γκολ

  • Η Καβάλα απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία με δυνατό σουτ του Έμπερτ στο 6ο λεπτό, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
  • Ο Γερμανός έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο 30’, όταν βρέθηκε μόνος του με τον Περλιέσι, αλλά το πλασέ του (πάνω από τον τερματοφύλακα) έφυγε άουτ.
  • Με το ξεκίνημα του 2ου μέρους ο Σταμένκοβιτς είχε σουτ, μέσα από την περιοχή, που έφυγε άουτ.
  • Η πρώτη φορά που τα Τρίκαλα βρέθηκαν με αξιώσεις στα καρέ του Σταθάκη ήταν στο 55’ όταν ο Ευθυμίου εκμεταλλεύτηκε λάθος του Έμπερτ βρέθηκε μόνος του αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 60’ μετά από φάουλ του Ριζογιάννη και απόκρουση του Σταθάκη, ο Λιάρος σούταρε άουτ.
  • Ο ΑΟΚ κάνει το 0-1 με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Καϊούμπι, που πήρε την μπάλα μέσα από την περιοχή, ο οποίος λίγο αργότερα θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα.
  • Με την επίτευξη του γκολ, σημειώθηκε επεισόδιο σε βάρος του ιδιοκτήτη του ΑΟΚ Άλεξ Χαντιτάτζι, στις εξέδρες.
  • Στις καθυστερήσεις (3ο λεπτό), ολοκληρώνεται ο θρίαμβος της Καβάλας και πάλι με τον Καϊούμπι που γράφει το τελικό 0-2!

Οι Συνθέσεις

Τρίκαλα: Περλιέσι, Σανδραβέλης, Νιάρος, Ντιαλόσι (87’ Φουτσίνι), Γκοβίνας, Ριζογιάννης, Ιωαννίδης, Μυλόπουλος, Μανίσογλου (71’ Ελευθεριάδης), Χειρίτραντας, Ευθυμίου.

Καβάλα: Σταθάκης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς (77’ Αμούρ), Μπελεβώνης (63’ Οκάν), Έμπερτ, Αλίμι (46’ Σαμπανίδης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (81’ Καραγιάννης).