Η Κυβέρνηση σε αδιέξοδο επενδύει στον διχασμό για να βρει ακροατήριο

Οι ίδιοι άνθρωποι που συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ δεν διστάζουν να μεταμορφωθούν σε υπερασπιστές του Στάλιν...


 

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

 


Οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βρει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών την οδηγεί στην υιοθέτηση διχαστικών ρητορικών, βγαλμένων από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο που της έχει απομείνει. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το χυδαίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017.

Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Και αυτό διότι έχει αντιληφθεί πλήρως ότι η πραγματικότητα για τους πολίτες είναι αδυσώπητη. Η σκληρή υπερφορολόγηση, τα νέα μέτρα και οι περικοπές συντάξεων οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Την ευθύνη για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση που κόστισε δεκάδες δις ευρώ, τις τεράστιες καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων που ανέβασαν ακόμη υψηλότερα το λογαριασμό των μέτρων και την αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων που θα ξεμπλοκάρουν την ελληνική οικονομία φέρει αποκλειστικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνώντες έχουν καταλάβει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που μιλάει σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Και ο λόγος του έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό, είναι εμφανές ότι ενοχλεί πολύ και πολλούς εντός της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση, μετρώντας καθημερινά τη δημοσκοπική της κατρακύλα, προβαίνει σε μια εξόφθαλμη απόπειρα να «κλείσει το μάτι» σε ένα αριστερό ακροατήριο.

Στόχος της είναι να μπορέσει να επανασυσπειρώσει ένα κομμάτι, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν συμπλέει με την πολιτική της. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν πρόκειται για μια Κυβέρνηση, στην οποία συνυπάρχουν ένα κόμμα με δήθεν αριστερή ιδεολογία που υπερασπίζεται μια αδιέξοδη πολιτική υπερφορολόγησης και «στραγγαλισμού» της ελληνικής οικονομίας και ένα ακροδεξιό κόμμα, τους οποίου τα στελέχη δεν διστάζουν να καταπατήσουν κάθε τους «κόκκινη» γραμμή προκειμένου να συνεχίσουν να λυμαίνονται την εξουσία.

Όσο και εάν προσπαθούν, όμως, οι κυβερνητικοί εταίροι να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν τους πολίτες, το σχέδιό τους δεν μπορεί να πετύχει. Η Κυβέρνηση δίχως κανένα πραγματικό πολιτικό αφήγημα να υπερασπιστεί είναι πια γυμνή. Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν όλοι ότι είναι μια Κυβέρνηση που υπέγραψε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα.

Και τώρα που καταρρέει, φοράει τον μανδύα της δήθεν ιδεολογικής Αριστεράς και αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει τα εγκλήματα του σταλινισμού. Στην πράξη, επιλέγει την απομόνωση της χώρας για να εξυπηρετήσει τους δικούς της μικροπολιτικούς σκοπούς.

Είναι προφανές ότι θέλει να προσεταιριστεί την ψήφο ψηφοφόρων της παραδοσιακής Αριστεράς. Οι ίδιοι άνθρωποι που συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ δεν διστάζουν να μεταμορφωθούν σε υπερασπιστές του Στάλιν.

Ξεχνώντας βέβαια ότι μόλις πριν λίγα χρόνια στην πλατεία των αγανακτισμένων ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε την Χρυσή Αυγή προσφέροντάς της πολιτική νομιμοποίηση.

Και όλα αυτά δεν προκαλούν, έστω και την παραμικρή, έκπληξη. Διότι είναι μια Κυβέρνηση που, δυστυχώς, για τους Έλληνες έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την καρέκλα.

Στο τέλος της ημέρας, μάταια ελπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως μπορούν να κοροϊδέψουν και πάλι τους πολίτες. Πλέον, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι το μόνο τους μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία πάση θυσία. Και για αυτό, τους έχουν γυρίσει μόνιμα την πλάτη.

Ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα Νέα Εγνατία