Το νέο δεν έχει σχέση με την ηλικία

Όλοι οι μνηστήρες για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα πρέπει να διεισδύσουν στην κοινωνία και με αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες. Οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές. Όλοι χρειάζονται!


 

Του Γιώργου Καλαντζή

 


Καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν πάρα πολύ μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ, που δεν είναι αναστρέψιμο μέχρι τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, αντιθέτως θα διευρύνεται, πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται με οποιονδήποτε τρόπο να εξασφαλίσουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αυτό δεν είναι κατακριτέο. Ίσα – ίσα είναι θεμιτό. Η τελική συγκρότηση του ψηφοδελτίου της ΝΔ σε κάθε Νομό είναι αποκλειστικό δικαίωμα του αρχηγού και των οργάνων του κόμματος.

Και αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για τον ίδιο και τη ΝΔ.  Παλιά και νέα στελέχη, δοκιμασμένα και μη, ετοιμάζονται για την κεντρική πολιτική σκηνή. Η ΝΔ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Χρειάζεται καινούριους ανθρώπους και συνεχώς καινούριες τεκμηριωμένες προτάσεις για να αυξήσει την εκλογική της βάση. Κι εκεί οφείλουν όλοι οι μνηστήρες για τα ψηφοδέλτια, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, να διεισδύσουν στην κοινωνία και με αλήθειες και ξεκάθαρες κουβέντες να κερδίσουν περισσότερους πολίτες. Οι πόρτες του κόμματος είναι ανοιχτές. Όλοι χρειάζονται.

Η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η εμπειρία και η γνώση είναι απαραίτητα για τα στελέχη που μπαίνουν μπροστά στη μάχη των εκλογών. Άτομα ικανά που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, που θα βγάλει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο ξύλινος πολιτικός λόγος με υποσχέσεις και παροχολογίες δεν αγγίζουν και δεν περνάνε στην κοινωνία. Το νέο δεν έχει σχέση με ηλικία. Είναι ρατσιστικό. Το καινούριο έχει ανάγκη η κοινωνία. Και το καινούριο δεν είναι μόνο το νέος, είτε σε ηλικία είτε για πρώτη φορά ασχολείται με την πολιτική. Το καινούριο έχει να κάνει με την καθημερινή πρακτική του καθενός, τις ιδέες και τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί και επικοινωνεί με την κοινωνία. Και βέβαια έχει να κάνει και με το τι έχει κάνει κι έχει πετύχει ο καθένας στη ζωή του μέχρι σήμερα.

Ο Γιώργος Καλαντζής είναι πρώην υπουργός, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας