Η ανομία θα τελειώσει, η ασφάλεια θα επιστρέψει με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Πρέπει να ζουν και να εργάζονται σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα


 

Του Μακάριου Λαζαρίδη

 


Ησημερινή Κυβέρνηση, δυστυχώς, στοιχίζει καθημερινά πανάκριβα στη χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες, πέρα από τη φορολογική «αφαίμαξη» που βιώνουν από τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά, νιώθουν κάθε μέρα ανασφάλεια με τα κρούσματα εγκληματικότητας να αυξάνονται.

Οι επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου είναι εμφανείς. Πρόκειται για ένα Νόμο, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα. Οι κρατούμενοι αυτοί, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν, βρίσκονται εκτός φυλακών από την εγκληματική –κυριολεκτικά δυστυχώς– ανεπάρκεια της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει –κατ’ εξακολούθηση– την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι φυλακές αυτές λειτουργούσαν στην Ελλάδα έως το 2014 αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να τις καταργήσει. Σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες – εννοείται ότι – οι φυλακές υψίστης ασφαλείας λειτουργούν. Και εκεί φυλακίζονται οι πιο σκληροί εγκληματίες ώστε να είναι προστατευμένη η κοινωνία.

Πέρα, όμως, από τον Νόμο Παρασκευόπουλου και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, η ανομία ανθεί καθώς η Κυβέρνηση αδιαφορεί.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περιπολίες της αστυνομίας έχουν περιοριστεί δραματικά. Αυτό, δίχως άλλο, έχει επιτρέπει στην καθημερινή εγκληματικότητα να αυξηθεί.

Αλλά δείχνει και την αδιαφορία της Κυβέρνησης να παρέχει την στοιχειώδη ασφάλεια που –υποτίθεται– ότι εγγυάται κάθε ευνομούμενη δυτικού τύπου Δημοκρατία. Εξάλλου, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας.

Ομάδες όπως ο Ρουβίκωνες δρουν ανεξέλεγκτα, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και προκαλώντας μπάχαλα. Τραμπούκοι, τοξικομανείς και διάφοροι άλλοι περιθωριακοί «βασιλεύουν» εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Όλους αυτούς, η Κυβέρνηση τους καταγγέλλει στα λόγια όταν στην πράξη τους προστατεύει.

Στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι επιθέσεις είναι καθημερινές. Αποκορύφωμα υπήρξαν οι δολοφονικοί πυροβολισμοί τρομοκρατών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Και ενώ η εικόνα της χώρας δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αντί να βρει άμεσες και λειτουργικές λύσεις προκαλεί με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες.

Αντί ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του αναζητεί άλλοθι για να κρατηθεί όσο περισσότερο μπορεί στην καρέκλα της εξουσίας.

Η Κυβέρνησή του όχι μόνον να δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμούν να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες παρά να τους συλλάβουν. Προτιμούν να κατηγορούν για όλους τους λανθασμένους επιχειρησιακούς τους χειρισμούς το παρακράτος.

Επιλέγουν συνειδητά να κρατούν δεμένα τα χέρια της ελληνικής Αστυνομίας. Διότι όποτε δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, η Αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει και μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες πολίτες θα είναι και θα αισθάνονται ασφαλείς, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Θα ζουν και θα εργάζονται σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα.

Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας