Στηρίζουμε τους νέους, καταργούμε τον κατώτατο υπο-μισθό που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Το brain drain, η ανεργία των νέων και οι γενιά των 360 ευρώ που δημιούργησε η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά είναι η πρώτη προτεραιότητά μας


 

Tου Μακάριου Λαζαρίδη

 


Ημεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανεργία των νέων αλλά και «η γενιά των φτωχών εργαζόμενων». Άνθρωποι με όνειρα, φιλοδοξίες, σπουδές, όρεξη για δουλειά που είτε αναζητούν μάταια μια θέση εργασίας είτε πληρώνονται με μισθούς πείνας για τις υπηρεσίες τους.

Η αλματώδης αύξηση της υποαπασχόλησης και της μερικής απασχόλησης επί των καταστροφικών για την οικονομία και την κοινωνία ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων που αμείβονται με 360 ευρώ. Είναι άνθρωποι που νιώθουν καθημερινά την αδικία καθώς δεν έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να προκόψουν στην Ελλάδα. Είναι οι λεγόμενοι φτωχοί εργαζόμενοι. Και, δυστυχώς, ημέρα με την ημέρα είναι όλο και περισσότεροι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται διαρκώς οι νέοι Έλληνες που φεύγουν από την πατρίδα τους για να φτιάξουν τη ζωή τους στο εξωτερικό. Ανθρώπινο δυναμικό με προοπτική, πτυχία, δυνατότητες και ικανότητες. Ανθρώπινο δυναμικό στο οποίο έχει επενδύσει η κοινωνία μας μέσω της δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας. Νέα  παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγάλωσαν στην Ελλάδα, σπούδασαν στην Ελλάδα αλλά υποχρεώνονται να ζήσουν και να δουλέψουν στο εξωτερικό. Πληρώνοντας εκεί φόρους. Επενδύοντας εκεί το ταλέντο, τις γνώσεις και το μεράκι τους. Προσφέροντας εκεί όλο την προστιθέμενη αξία τους. Εκεί. Μακριά από την Ελλάδα. Μακριά από τον τόπο τους. Μακριά από εδώ.

Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτή την οικονομική, κοινωνική και δημογραφική «αιμορραγία». Το brain drain, η ανεργία των νέων και οι γενιά των 360 ευρώ που δημιούργησε η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Δέσμευσή μας είναι η κατάργηση του κατώτατου υπο-μισθού των 510 ευρώ που έχουν φέρει οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους νέους κάτω των 25 ετών. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση του αφορολόγητου των οικογενειών κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στόχος μας είναι η δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα εντός μιας τριετίας. Είναι ένας στόχος τολμηρός αλλά απόλυτα εφικτός. Θα φέρει πραγματική μείωση της ανεργίας της τάξης του 7%. Όχι μέσω μισθών πείνας. Όχι μέσω συμβάσεων λίγων μηνών. Όχι μέσω της μερικής απασχόλησης έναντι χαρτζιλικιών.

Οι ποιοτικές και καλά αμοιβόμενες, νέες θέσεις εργασίας θα απευθύνονται στους πολλούς, ικανούς νέους μας. Όχι στους κολλητούς, συγγενείς και φίλους της εκάστοτε εξουσίας. Οι δουλειές θα έρθουν με ένα μείγμα πολιτικής που θα έχει έμφαση σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με μείωση της φορολογίας, μείωση των εισφορών αλλά και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ευνοεί το επιχειρείν.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη