Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα διευκολύνει τις επενδύσεις

Η χώρα έχει ανάγκη μια μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πάρει γεννές αποφάσεις και να χαράξει ένα ασφαλή δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση


 

Tου Μακάριου Λαζαρίδη

 


ΗΚυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνειδητή επιλογή της έχει υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να πετύχει υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου για το 2017. Επιδίδονται δίχως αισχύνη σε ένα ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Την ίδια ώρα, διευρύνουν διαρκώς την εσωτερική στάση πληρωμών και μάλιστα αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές επιπτώσεις σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι ηθικά απαράδεκτοι και εθνικά επικίνδυνοι. Θα έπρεπε – εάν είχαν ίχνος ντροπής – να απολογούνται για την αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών αλλά αυτοί, αντίθετα, πανηγυρίζουν. Ανάλγητοι και ιδεοληπτικοί, διαλύουν τη μεσαία τάξη και φτωχοποιούν τους Έλληνες.

Συρρικνώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, διογκώνουν το ιδιωτικό χρέος και υπονομεύουν την ανάπτυξη της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας για πολλές δεκαετίες.

Τα νούμερα, δυστυχώς, είναι αποκαλυπτικά της τεράστιας ζημιάς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ήδη υπερβεί τα 130 δις ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2014 είναι μεγαλύτερη του 50%! Παράλληλα, η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, το μείγμα δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής είναι εντελώς λάθος και δεν οδηγεί πουθενά, παρά στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου της λιτότητας. Απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή. Για να έρθει μια αποφασισμένη, ικανή Κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα ενισχύσει τη ρευστότητα και θα διευκολύνει τις επενδύσεις. Μόνο μέσω αύξησης των επενδύσεων θα δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίες, που θα ενισχύσουν το εισόδημα των Ελλήνων και θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα της πατρίδας μας.

Όσο για την περιβόητη «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια, ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ψεύδεται ασύστολα. Λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο του 2018, έρχονται νέα επώδυνα μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ. Αλήθεια, εάν είχαμε όντως καθαρή έξοδο γιατί έχουν δεσμευτεί να λάβουμε τα μέτρα αυτά, που περιλαμβάνουν μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου και πλήττουν – περισσότερο από όλους – τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας;

Βεβαίως, τα παραμύθια του πρωθυπουργού διαψεύδουν καθημερινά και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για «μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης» παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε επιτροπεία και μετά τον τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Αλλά και ο κ. Φίλης δεν διστάζει να αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία το αφήγημα της δήθεν καθαρής εξόδου, ομολογώντας εν ολίγοις την πλήρη αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών τα τελευταία τρία χρόνια.

Και δεν είναι μόνο αυτή η επώδυνη κληρονομιά που αφήνει η τριετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στους δανειστές το αναπυξιακό της πρόγραμμα και υπερηφανεύεται ότι αυτό φέρει το ιδεολογικό της πρόσημο. Χωρίς προηγουμένως να συζητήσει με παραγωγικούς φορείς. Δίχως να ακούσει τους φορείς της αγοράς και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Και, φυσικά, όπως σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, χωρίς να το παρουσιάσει στα κόμματης αντιπολίτευσης, όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση. Είναι ανεύθυνοι, επικίνδυνοι, ιδεοληπτικοί και τυχοδιώκτες.  Κάθε μέρα που παραμένουν την εξουσία βλάπτουν την πατρίδα μας.

Η χώρα έχει ανάγκη μια μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτοιμη να πάρει γεννές αποφάσεις και να χαράξει ένα ασφαλή δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας