Η Κυβέρνηση διχάζει, η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ενώσει

Όσο κι αν προσπαθούν σε επικοινωνιακό επίπεδο να πείσουν ότι η Ελλάδα οδεύει προς μια καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια...


 

Του Μακάριου Λαζαρίδη

 


Ηελληνική κοινωνία κάθε μέρα που περνάει τα βγάζει όλο και πιο δύσκολα πέρα. Η υψηλή φορολογία, οι υπέρογκες εισφορές, η ανεργία και η αναιμική ανάπτυξη προμηνύουν ένα ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες από τη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα.

Η ανάγκη να σταθεί ξανά γρήγορα και αποτελεσματικά η χώρα στα πόδια της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Και αυτό, μπορεί να γίνει μόνο με μια αποφασισμένη, τολμηρή, μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια Κυβέρνηση που θα διαχειρίζεται με τα εθνικά θέματα με σοβαρότητα και πατριωτισμό. Με λιγότερους φόρους και εισφορές ώστε να «ανασάνουν» επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Με επενδύσεις που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και θα σταματήσουν το brain drain που ταλανίζει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία την πατρίδα μας.

Με μια Κυβέρνηση που θα δείξει έμπρακτα και ουσιαστικά την αλληλεγγύη της στους πιο αδύναμους συμπολίτες της. Με δίχτυ προστασίας για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και με ευκαιρίες σε όλους όσους σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο.

Με ένα πιο αποτελεσματικό, σύγχρονο, λειτουργικό και αξιόπιστο Κράτος. Με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη ουσία. Με μετεκπαίδευση, καλύτερη αξιοποίηση και αξιολόγηση του προσωπικού. Για να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης και για να τρέχουν οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων που «γεννούν» δουλειές.

Με ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές και ιδιαίτερη έμφαση στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας αλλά και της ελληνικής περιφέρειας. Με καλύτερη, ποιοτικότερη υγεία για όλους τους Έλληνες. Αλλά, και με Παιδεία για τους πολλούς, σύγχρονη και αξιοκρατική, με αξιολόγηση του προσωπικού και με πανεπιστημιακά ιδρύματα ικανά να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις της εποχής μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε αποδρομή. Έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Έχουν αντιληφθεί ότι απέτυχαν παταγωδώς και επιχειρούν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία με μοναδικό σκοπό την παραμονή τους όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι Έλληνες πολίτες.

Είναι οι πολίτες εκείνοι που εξαπατήθηκαν δις από τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Είναι εκείνοι στους οποίους έταξε απλόχερα τα πάντα και τελικά πλήρωσαν τα πιο επώδυνα μέτρα με το αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο.

Όσο κι αν προσπαθούν σε επικοινωνιακό επίπεδο να πείσουν ότι η Ελλάδα οδεύει προς μια καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια. Και αυτό γιατί την βιώνουν καθημερινά πληρώνοντας από το υστέρημά τους φόρους και βλέποντας τους νέους Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Το ξέρουν οι άνεργοι που δεν έχουν χρήματα για τα βασικά αγαθά. Το ξέρουν οι συνταξιούχοι που πληροφορούνται ήδη για τις επερχόμενες μειώσεις στις συντάξεις τους που θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου του 2019. Το ξέρουν όλοι οι πολίτες που γνωρίζουν ότι από τις αρχές του 2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο όριο και θα πληρώνουν ακόμη περισσότερους φόρους για να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διορίζει κολλητούς, συγγενείς και φίλους και να «χτίζει» το δικό του κομματικό στρατό.

Η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε πολύ καλύτερα και θα τα πάμε σύντομα καλύτερα, αρκεί να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και έπειτα.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας