Quo vadis Domine?

Ο κατάλογος των μέτρων που συντείνουν στην επιστροφή στην κανονικότητα -σύμφωνα με το κατά ΝΔ Ευαγγέλιο- μόλις άνοιξε. Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας...


 

Του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

 


Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από την εκλογική νίκη της ΝΔ της 7ης Ιουλίου. Αρκετές ωστόσο, ώστε να αποκαλύψουν τις πραγματικές προθέσεις της, όσον αφορά τη γραμμή της πολιτικής της πλεύσης. Από τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη έχουν ριχτεί οι τροχιοδεικτικές βολές που φωτίζουν τη θρυλούμενη επιστροφή στην κανονικότητα.

Κανονικότητα, που –κατά τη ρητορική της– καταστρατήγησε η τετράχρονη αριστερή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει ωστόσο να νοηματοδοτήσουμε τον όρο κανονικότητα.

Κανονικότητα είναι η ιδιότητα του νόμιμου, αυτού που είναι σύμφωνο με το νόμο.

Ας δούμε τώρα ποια κανονικότητα επιχειρεί να αποκαταστήσει η ΝΔ.

Από τις πρώτες αποφάσεις της προχωρά στην κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο κυβερνητικό πολυεργαλείο, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με υπερυπουργό τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ξεκάθαρη ομολογία ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό για τη ΝΔ δεν είναι θέμα διαχείρισης ανθρωπίνων υπάρξεων υπαγορευόμενης από διεθνείς συνθήκες με ανθρωπι­στι­κό περιεχόμενο, αλλά πρωτίστως είναι πρόβλημα που άπτεται της ασφάλειας των πολιτών.

Εν τοις πράγμασι πρόσφυγες και μετανάστες –κατά τη λογική της ΝΔ– αποτελούν την εν δυνάμει απειλή για την ασφαλή διαβίωση της Ελληνικής Κοινωνίας. Η μισαλλοδοξία της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στις πιο φαιές αποχρώσεις της.

Αναπότρεπτα ανακαλώ στη μνήμη μου την ανείπωτη βιαιότητα που εξορύχθηκε απ’ το λατομείο της Εθνικής Ασφαλείας σ’ όλα τα μετεμφυλιακά χρόνια.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

Πάντοτε μιλώντας για την επιδιωκόμενη ασφάλεια, η ΝΔ αποσπά από τη θεσμική ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον τομέα του σωφρονισμού μετακυλιόντάς τον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον Μ. Χρυσοχοϊδη. Εδώ ισχύει το διαφημιστικό σλόγκαν γνωστού απολυμαντικού σε παραλλαγή «Αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε».

Και επειδή η απολύμανση πρέπει να είναι εξόχως αποτελεσματική, θα πρέπει να συνοδευτεί από τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ.

Για τους διακεκριμένους ωστόσο τροφίμους τύπου Φλώρου, οι πόρτες των φυλακών είναι ορθάνοιχτες ελέω Δημητριάδη. Και τις εστί Δημητριάδης; Πρόκειται περί του ανεψιού του κ. Μητσοτάκη και εκ τούτου διευθυντή του Πρωθυπουργικού του γραφείου.

Απαραίτητη υπενθύμιση: ο κ. Δημητριάδης ήταν στενός συνεργάτης του Φλώρου. Οι συνειρμοί περί σκανδαλωδών χειρισμών στην υπόθεση αποφυλάκισής του εναπόκεινται στη διακριτική ευχέρεια του καθενός.

Κανονικότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη σημαίνει το να διορίζεις τον εκπρόσωπο της Lamda Development υφυπουργό, αρμόδιο για την προώθηση και «ολοκλήρωση» της επένδυσης του Ελληνικού. Κατά τη λαϊκή θυμόσοφη ρήση: Βάλαμε τον λύκο να φυλάγει τα πρόβατα.

Επιστροφή στην κανονικότητα κατά τις βο(υ)λές της ΝΔ είναι το να αφαιρείς την έρευνα από το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, όπως συμβαίνει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της ΕΕ και να το υπάγεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πολιτικός σουρεαλισμός στην ακραία του έκφραση, καθώς η επιστημονική έρευνα εκχωρεί την αυτονόητη αυταξία της και άκουσα την υποτάσσει στα κελεύσματα της αγοράς.

Επιστροφή στην κανονικότητα είναι εν προκειμένω η υπαγωγή της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΥΠ απευθείας στον Πρωθυπουργό. Η δημοκρατία στις καλύτερες στιγμές της.

Θεσμικά ατοπήματα που ενώνουν το νήμα του σήμερα με το αλήστου μνήμης πραξικόπημα επιβολής του μαύρου της ΕΡΤ.

Επιστροφή στην κανονικότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη συνιστά στην ουσία η κατάργηση του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ, ανοίγοντας διάπλατα τις θύρες της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής προς δόξαν των σφετέρων εντιμότατων πολιτικών υπερασπιστών της.

Κατά την καθομιλουμένη… ας πάει και το παλιάμπελο.

Επιστροφή στην κανονικότητα κατά τον κ. Μητσοτάκη και τους συν αυτώ σημαίνει το να διορίζεις –κατά τη βούληση του πολυεργαλείου Μ. Χρυσοχοϊδη– Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη, τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Τσουβάλα, τον οποίο η ΝΔ ως αντιπολίτευση τον κατήγγειλε ως βασικό αίτιο για την ανθρώπινη εκατόμβη του περασμένου Ιούλη στο Μάτι. Επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί η απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, ήτις ενδυόμενη την τήβεννο εισαγγελέως ξορκίζει τα κακώς κείμενα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγιαστούρα της κατάργησης του ασύλου, του κατακτημένου ήδη στην Ευρώπη από τον 12ο αιώνα.

Ο κατάλογος των μέτρων που συντείνουν στην επιστροφή στην κανονικότητα –σύμφωνα με το κατά ΝΔ Ευαγγέλιο– μόλις άνοιξε.

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Άνοιξε ο δρόμος για το μεταμοντέρνο μεσαίωνα στον οποίο με απόλυτη προσήλωση στο δόγμα νόμος και τάξη μας οδηγεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

QUO VADIS, κ. Μητσοτάκη;

O Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας