Νίκη της Δημοκρατίας χωρίς «ναι μεν και αλλά…»

Η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή είναι μια καθάρια, κρυστάλλινη, ηδύμολπη απόφαση-ιατήρας των νοσημάτων και των συστημικών μας αδυναμιών και ως τέτοια δέον όπως τη χαιρετίσουμε...


 

Του Μανώλη Βονικάκη

 


Επειδή με κούρασε η εκούσια στρατευμένη τυφλότητα πλειόνων οι οποίοι πεισματικά αρνούνται να αντιληφθούν ή να παραδεχτούν την Ιστορικότητα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε διαρρήδην τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, σπεύδω να επισημάνω τα κάτωθι:

Έχουν γραφτεί πολλά για την ιστορικότητα της δικαστικής απόφασης και τη σημασία της ως νομικό και θεσμικό ορόσημο για τη Δημοκρατία μας, καθώς αφαίρεσε νομοτεχνικά με τα εργαλεία του Ποινικού μας Δικαίου [= μηχανισμός εκτόνωσης της κοινωνικής έκρηξης αλλά και ταυτόχρονα κοινωνικού ελέγχου, κατά Χωραφά] το προσωπείο της πολιτικής νομιμοποίησης ενός φασιστικού μορφώματος, καταδεικνύοντας το πραγματικό του πρόσωπο, ήτοι αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Έτι δε περαιτέρω, ανέδειξε τις άμυνες του Κράτους Δικαίου –παρά τα θεσμικά αγκάθια της γραφειοκρατίας και της βραδυκίνητης απονομής της δικαιοσύνης– απέναντι σε σκοτεινές λούμπεν δυνάμεις από το νεκροταφείο της Ιστορίας. Ωστόσο, διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αρνείται να δει κατάματα την ουσία της υπόθεσης και της δικαστικής απόφασης, προβαίνοντας σε αντεπιχειρήματα και συσχετισμούς με τη στυγερή δολοφονία στη Marfin ή την εν ψυχρώ δολοφονία Κατσιφά.

Κύριοι, που θέλετε να λέγεστε Δημοκράτες και Πατριώτες, προς Θεού μην επιχειρείτε να μικρύνετε μια τεράστια καθαρτήρια Νίκη της Δημοκρατίας απέναντι στον Φασισμό!!!

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, δεν ποινικοποιεί απόψεις, όσο απεχθείς και να είναι, αλλά τιμωρεί παραδειγματικά πράξεις. Η πολιτική δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ που ξεπλένει δολοφονίες. Και προσοχή, ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος ή μόνο κόκκινος.

Μαύρα ρούχα με κόκκινο περιβραχιόνιο με τη σβάστικα φορούσαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής όταν τα τάγματα εφόδου τους δολοφονούσαν τον Φύσσα και τους μετανάστες από την Αίγυπτο, μαύρες κουκούλες με κόκκινες σημαίες κρατούνε και οι μπαχαλάκηδες αναρχικοί που καίνε τα Εξάρχεια και δολοφόνησαν εν ψυχρώ την έγκυο τραπεζική υπάλληλο της Marfin.

Οι φασίστες δεν χωρίζονται σε μαυροκόκκινους και κοκκινόμαυρους.

Είναι απλώς φασίστες. Κοινός αρμός και συγκολλητική τους ουσία και κοινό στοιχείο της ταυτότητάς τους είναι η άρνηση της δημοκρατίας, βασικό τους δόγμα είναι τα αποτρόπαια πιστεύω τους ότι δια της βίας θα πλάσουν την τέλεια κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι καθιστούν ό,τι πιο αποκρουστικό γέννησε η Ιστορία της Ανθρωπότητας.

Στρατευόμαστε όλοι ομοθυμαδόν κατά της βίας από όπου και εάν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένης και της πιο ύπουλης, αυτής της κρατικής βίας που συχνάκις ενδύεται προβιά δημοκρατίας και νομιμότητας.

Δεν βάζουμε αστερίσκους και επιφυλάξεις στα αυτονόητα. Η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή είναι μια Τεράστια Νίκη της Δημοκρατίας χωρίς «αλλά» και «εφόσον». Είναι μια καθάρια, κρυστάλλινη, ηδύμολπη απόφαση-ιατήρας των νοσημάτων και των συστημικών μας αδυναμιών και ως τέτοια δέον όπως τη χαιρετίσουμε!!!


Ο Μανώλης Βονικάκης είναι δικηγόρος