Γατάκια λαϊκιστές

Το αν ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαπράξει ή όχι κακοποιητικές πράξεις, θα το «πει» και θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Αυτό που παραμένει αδιαμφισβήτητο, είναι η χοντρή μαλακία του ΣΥΡΙΖΑ να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών...


 

Του Μπάμπη Γαμβρέλη

 


Με αφορμή τα όσα «καταλόγισα» στον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Χαράλαμπο Χρυσανίδη, σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις του ιδίου και της παράταξής του για το (μείζον) θέμα της διάσωσης των καπναποθηκών [διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας εδώ], έλαβα την απάντηση που ακολουθεί:

«Αξιότιμε κ. Γαμβρέλη, χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.
Διάβασα προσεκτικά τα σχόλιά σας πάνω στο δελτίου τύπου που απέστειλα ως επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ”, σχετικά με την αξιοποίηση των διατηρητέων κτηρίων. Επιτρέψτε μου ορισμένες επισημάνσεις.
Όντας πολιτικός μηχανικός με εμπειρία 46 ετών στις κατασκευές, γνωρίζω καλά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχει η διάσωση των διατηρητέων. Ο στόχος του δελτίου τύπου ήταν να ενημερώσει σύντομα και περιεκτικά -και όχι “πρόχειρα” όπως με ευκολία συμπεράνατε- το αναγνωστικό κοινό για τις θέσεις μας και την πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε πάνω στη διαχείριση του κτηριακού μας πλούτου, εάν οι δημότες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.
Πόσα διατηρητέα ή πόσες καπναποθήκες υπάρχουν σήμερα, σε ποια κατάσταση βρίσκονται, ποια νομοθεσία τα/τις διέπει κλπ. έχουν καταγραφεί, ειπωθεί και αναλυθεί πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η φθορά και η επικινδυνότητα συνεχίζουν.
Παρ’ όλ’ αυτά, είμαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας, εάν φυσικά ενδιαφέρεστε επί της ουσίας, για μια εκτενή συνέντευξη στην οποία μπορώ να σας αναλύσω με λεπτομέρειες τα τεχνικά ζητήματα, τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης των αποκαταστάσεων, τις πιθανές χρήσεις των ανακαινισμένων κτηρίων και τον -κατά προσέγγιση φυσικά- προϋπολογισμό των παρεμβάσεων.
Με την ευκαιρία, σας ενημερώνω ότι ήδη έχουμε προγραμματίσει εντός των επόμενων ημερών συνάντηση με τους ιδιοκτήτες διατηρητέων και καπναποθηκών, για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών ενόψει της προκήρυξης του χρηματοδοτικού προγράμματος ανάδειξης της υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς “ΔΙΑΤΗΡΩ” (κάτι αντίστοιχο του “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”).
Όσον αφορά τις κατεδαφίσεις των κτηρίων εκείνων που δεν είναι πλέον δυνατόν -λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται- να διασωθούν, κατανοώ ότι είναι μια κυνική παραδοχή της διαχρονικής ανικανότητας όλων των υπευθύνων. Πλην όμως, δεν μπορούμε να τα ανεχόμαστε ως “κουφάρια” εντός του αστικού ιστού, έτοιμα να καταπλακώσουν κάποιον περαστικό, μέχρι να έρθει η γνωστή πια σε όλους μας “κακιά ώρα”.
Ακριβώς λοιπόν “από σεβασμό προς το αρχιτεκτονικό κεφάλαιο της πόλης, την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της”, κάνω τις συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις που σας διαβεβαιώνω ότι δεν αποτελούν “προεκλογικές πομφόλυγες”, όπως -επίσης με ευκολία- τις χαρακτηρίσατε, αφού τις είχα επαναλάβει με αναρτήσεις μου στα κοινωνικά δίκτυα το Φεβρουάριο και το Δεκέμβριο του 2021, χωρίς να έχω ακόμη αποφασίσει τη συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Καβάλας.
Όσο εσείς εξακολουθείτε να αναζητάτε μια “άλλη αφοσίωση”, ο χρόνος δυστυχώς μετράει αντίστροφα.
Σας ευχαριστώ.

Με τιμή,
Χαράλαμπος Ν. Χρυσανίδης
Επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ”
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Αγαπητέ κύριε Χρυσανίδη,
Εκτιμώ ιδιαίτερα το «άνοιγμα» αυτού του διαλόγου. Κακά τα ψέματα, σπάνια οι υποψήφιοι δήμαρχοι ενδίδουν σε τέτοιες «περιπέτειες». Ενδεχομένως και από μία αίσθηση αυτοπροστασίας.

Επί των προκείμενων:

Έχει μεγάλη σημασία (κυρίως όμως αξία), η δημόσια κατάθεση θέσεων και προτάσεων από μία δημοτική παράταξη να είναι λεπτομερής και εμπεριστατωμένη. Σε αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος και της προχειρότητας και της πομφόλυγας. Η επιλογή σας να «αναμετρηθείτε» με ένα τόσο σοβαρό θέμα, προϋποθέτει και ανάλογη προετοιμασία. Κάτι που θα ορίσει και το «ετοιμοπόλεμο» της προεκλογικής σας προσπάθειας.

Τούτων δοθέντων –και επειδή δεν είναι της αρμοδιότητάς μου οι συνεντεύξεις– έχετε όλο τον χρόνο να καταθέσετε όλες τις λεπτομέρειες του δικού σας σχεδίου. Μόνο έτσι μπορεί να «ανοίξει» ένας σοβαρός και εποικοδομητικός διάλογος γύρω από το θέμα των καπναποθηκών και των διατηρητέων. Ως εκ τούτου, καλοδεχούμενες και οι όποιες πρωτοβουλίες σας από εδώ και πέρα.

Επιμένοντας σε μία «άλλη αφοσίωση», θα αναμένω και θα προσδοκώ…

Τουρισμός στο Άουσβιτς

Όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης (εν προκειμένω η ιστοσελίδα  KavalaWebNews) δημοσιεύει κάτι που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δεν «λέει» την αλήθεια, οφείλει ή όχι να διορθώσει το λάθος, να ζητήσει συγνώμη για την παραπληροφόρηση και να «κατεβάσει» την ανάρτηση; Ναι, αν σέβεται τους αναγνώστες του και το έργο που επιτελεί. Όχι, αν λειτουργεί ως εντολοδόχος και κομματικό φερέφωνο. Διαλέγετε και παίρνετε.

Πέρασαν πάνω από δέκα ημέρες και ακόμη ο Μπάμπης Δράκος να διαψεύσει την είδηση, βάσει της οποίας, τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και της Καβάλας) απασχολούσαν από το 2009 (!) αδήλωτες εργαζόμενες, οι οποίες απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, επειδή διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Και όταν μία είδηση δεν διαψεύδεται, ισχύει.

Για την ιστορία, οι 15 εργαζόμενες δικαιώθηκαν πρόσφατα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Διαβάζω ότι ένας από τους λόγους που ο Δήμος Καβάλας ενδέχεται να χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει την καπναποθήκη που την δεκαετία του ’90 στέγαζε τις εκδηλώσεις του Παλιού Ωδείου, θα είναι η απουσία 27 δημοτικών συμβούλων από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες είχε εισαχθεί το συγκεκριμένο θέμα. 27! Ούτε ένας, ούτε δύο! Για να δείτε από ποιους εξαρτάται το μέλλον της πόλης!

Και η… κατάπτυστη!

Το αν ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαπράξει ή όχι κακοποιητικές πράξεις, θα το «πει» και θα το αποφασίσει το δικαστήριο. Αυτό που παραμένει αδιαμφισβήτητο, είναι η χοντρή μαλακία του ΣΥΡΙΖΑ να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.

Α, ναι, και η χοντρή μαλακία των ψηφοφόρων να στείλουν στην Ευρωβουλή τον Γεωργούλη και να αφήσουν έξω τον Σπύρο Δανέλλη, τον Σωτήρη Βαλντέν, τον Γιάννη Μουζάλα, τη Στέλλα Μπελιά, τον Θεοδόση Πελεγρίνη, τον συγχωρεμένο Αλέξανδρο Νικολαΐδη…

Όχι που δεν θα βρίσκονταν ο «λαγός» για να αξιοποιήσει την τροπολογία Βορίδη για το κόμμα του Κασιδιάρη. Ο Τζήμερος προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΚΕ! Οκέι, μπορεί η προσφυγή του Τζήμερου να κινείται στα όρια της ηλιθιότητας που τον διακρίνει και να μην έχει καμία τύχη, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι σε ένα άλλο «πολιτικό χρόνο» την αποστολή του Τζήμερου δεν θα την αναλάβει το «δημοκρατικό κέντρο»; Προτρέχω;

Άρης Πορτοσάλτε: Η αντιπολίτευση θέλει τον Κασιδιάρη στη Βουλή για να μειώσει τη δυνατότητα αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία. Σε απλή μετάφραση, η Νέα Δημοκρατία έχει κοινούς ψηφοφόρους με τον Κασιδιάρη. Δένει;

Πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή μετά την (με όρους) αποφυλάκισή της: Συνεχίζουμε τον αγώνα. Με αυταπάρνηση, θα προσέθετα.

Σε μία σοβαρή χώρα, δεν θα ήταν είδηση ότι μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ η Νέα Δημοκρατία έθεσε εκτός ψηφοδελτίων τον Θέμη Χειμάρα. Είδηση θα ήταν αν και πότε θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων, αν και πότε θα υπάρξει δήμευση της περιουσίας του και αν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Είπαμε όμως, αυτά σε μία σοβαρή χώρα…

Ο Πικάσο… Σταλινικός!

Ποιος θα διοικεί το μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κρήτης; Ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης! Αυτός που με την ιδιότητα του Πρυτάνεως ονόμαζε «πνευματικούς ανθρώπους σε εισαγωγικά» τη Μάρω Δούκα και την Ιωάννα Καρυστιάνη επειδή είχαν πάρει θέση κατά της ξενοδοχοποίησης των ιστορικών κτιρίων του Πολυτεχνείου στα Χανιά. Αυτός που συκοφάντησε ως διακινητές ναρκωτικών τους φοιτητές του Πολυτεχνείο Κρήτης για να καταργήσει το άσυλο. Αυτός που πρότεινε την κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές. Αυτός!

Στο καπάκι και η Μενδώνη: Ήρθε η στιγμή τα Μουσεία να ανεξαρτητοποιηθούν από το Δημόσιο.

Γιατί κάθε τέσσερα χρόνια ο Ρένος Χαραλαμπίδης κάνει προεκλογικά σποτάκια για διορισμένους συνεργάτες του Μητσοτάκη που δηλώνουν δημοσιογράφοι; Έλα μου ντε, γιατί;

Στα parapolitika.gr: Ψηφιακή ήττα των Βαυαρών. Η Ελλάδα μάς ξεπερνά, παραδέχεται η Γερμανίδα υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αποθέωση για Πιερρακάκη! Το είπε και το… VAR!

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στην εργατική τάξη, στο λαό του Σουδάν και στο Σουδανικό ΚΚ, που βιώνουν μια ακόμη ενδοαστική ένοπλη σύγκρουση, στην οποία εμπλέκονται και ξένες δυνάμεις, που προκαλεί μια νέα αιματοχυσία. Μεταξύ μας τώρα, σύντροφοι, άλλα αυτό το «ενδοαστική» για μία τριτοκοσμική (και ρημαγμένη) χώρα, κομματάκι… κουλό. Μαρξιστικά μιλώντας!

Έχω κι άλλο από ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα συμμετέχει και η Ασημίνα Ξυροτύρη. Να θυμίσω μόνο ότι η Ασημίνα Ξυροτύρη ως βουλεύτρια της ΔΗΜΑΡ στη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο. Μάλλον θα… μετανόησε!

Μαλάκες μου, τι ζούμε! Ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης κρίνει τους παίκτες στο Master Chef!

Η απάντηση Μητσοτάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου της Bild αν αντιγράφει τον Τραμπ: Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω πυκνά ξανθά μαλλιά. Για τα υπόλοιπα, θα σας γελάσω.

Διαβάζεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Τήνο και παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου και κάθεσαι και αναρωτιέσαι: έχει τηλέφωνο ο Επιτάφιος;

Στέφανος Μάνος: Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει debate μεταξύ των δύο επικρατέστερων για την πρωθυπουργία. Μητσοτάκη και Τσίπρα. Αυτονόητο γιατί έτσι οι πολίτες θα διευκολυνθούν να επιλέξουν. Προτείνω φρέσκο, νεανικό συντονισμό μακριά από τον αφυδατωμένο γνωστών δημοσιογράφων. Τη Νεφέλη Μεγκ. Ου γαρ έρχεται μόνον. Ή μήπως ο Στέφανος το «κουβαλούσε» από τα νιάτα του;

Αργείς!

Στην Αϊόβα των ΗΠΑ ψηφίστηκε νόμος για την παιδική εργασία που επιτρέπει 14χρονα να κάνουν νυχτερινές βάρδιες και 15χρονα να εργάζονται σε γραμμές παραγωγής. Προετοιμαστείτε!

Ιερά Μονή στην Κρήτη κάνει έξωση σε Κοινωνικό Παντοπωλείο για να στεγάσει Κέντρο Κατά των Αμβλώσεων! Διότι των γεννημένων, προηγούνται οι αγέννητοι.

Ξέρετε γιατί η κυβέρνηση δεν μείωσε τον ΦΠΑ; Μας το εξηγεί ο (και φωστήρας) Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Προφανώς και όλοι θέλουμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά τις χρησιμοποιώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στη κατανάλωση. Θα πληρώνουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερα. Άρα, η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία η κυβέρνηση ενισχύει τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Μακαρόνια νούμερο 6, να υποθέσω…

Μετά τον γιο της Κεραμέως που πρώτα είπε μαμά, μετά μπαμπά και μετά Κυριάκο, σειρά πήρε ο γιος του Χατζηδάκη που η πρώτη λέξη που έγραψε ήταν ΕΦΚΑ! Θα το ξαναπώ: μαλάκες μου, τι ζούμε!

Δεν ξέρω τι σημαίνει για εσάς η επέτειος της 21ης Απριλίου του 1967, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως είναι η επέτειος ενάντια στον… λαϊκισμό!

Εδώ που τα λέμε, με Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη σε κυβερνητικά κουμάντα, πού να τολμήσει να πει για χούντες και δικτάτορες.

850 κιλά κοκαΐνη σε πλοίο συμφερόντων των αδελφών Λασκαρίδη! Σε ποιο συννεφάκι είπαμε ότι μένετε;

Το θέμα βέβαια δεν είναι που πιάστηκε ένα πλοίο να μεταφέρει 850 κιλά κοκαΐνη. Το θέμα είναι πόσα πλοία ΔΕΝ πιάστηκαν.

Διάλογος στο facebook:
– Όλοι εσείς οι άθεοι, πώς το εξηγείτε αυτό: Αν ο Θεός δεν υπάρχει, πώς η γυναίκα μου είναι έγκυος ενώ εγώ είμαι στείρος;
– Τον κουμπάρο σου τον ρώτησες;

Επίλογος: Δημοσιογραφία είναι να τυπώνεις αυτό που κάποιος άλλος δεν θέλει να τυπωθεί. Τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις. Του Τζορτζ Οργουελ.