Νίκος Σουλίδης: Περί αριθμών και αμνοεριφιών και ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

Τα μαντριά, τα πρόβατα, οι λύκοι και οι μετεκλογικές ειρωνείες: Μια «απάντηση» από τον Καβαλιώτη δικηγόρο, Νίκο Σουλίδη


 

Του Νίκου Σουλίδη

 


Περί αριθμών και αμνοεριφιών… Μεταξύ των περισσότερων από δύο χιλιάδες υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές του πρώτου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Καβάλας μόνο ο Απόστολος Χρόνης και εγώ είχαμε την τιμή να γίνει ειδική μνεία σε χωριστό δημοσίευμα για τις εκλογικές μας επιδόσεις.

Και ενώ ο φίλος και συναγωνιστής Απόστολος μνημονεύεται δικαίως διακριτά ως ο πρώτος των πρώτων, η ταπεινότητά μου επιχειρείται να χλευαστεί με ολίγη από ανεπιτυχώς χρησιμοποιούμενη ειρωνεία κατά του «γνωστού δικηγόρου» από ένα γνωστό ( ; ) μέσο.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι, αν και (γνωστός) δικηγόρος, έχω μία βασική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές λοιπόν ο κύριος Παναγιωτόπουλος, πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, έλαβε 26.269 ψήφους, 3,7 φορές περισσότερες από αυτές του τρίτου βουλευτή, κυρίου Λαζαρίδη, ο οποίος συμμετείχε σε εκλογές για δεύτερη φορά και 7,7 φορές περισσότερες από τις ψήφους της πρωτοεμφανιζόμενης κυρίας Δεληκάρη. Προσωπικά είχα την χαρά στην πρώτη φορά που συμμετείχα σε εκλογές να τιμηθώ από 5 φορές λιγότερους συμπολίτες μου συγκρινόμενος με τον πρώτο των πρώτων.

Αυτό φυσικά επετεύχθη, διότι η πολιτική τοποθέτηση του καθενός μας δεν μας καθιστά πρόβατα, αλλά σκεπτόμενους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ζουν σε μαντρί και δεν κινδυνεύουν από τους λύκους, όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Δεν είναι ευοίωνο για τη δημοκρατία μας ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης να θεωρεί τους ανθρώπους πρόβατα και να τους εντάσσει σε μαντριά ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Και μία απορία: Προς τι η σπουδή να αναζητά κανείς με τόση ζέση την εκλογική επίδοση ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και να τη δημοσιεύει πριν καν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των ψήφων; Η υπομονή είναι αρετή ισάξια της ευφυΐας.

Ευκαιρίας δοθείσης, να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με επέλεξαν και μου εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπησή τους στον Δήμο Καβάλας. Θα σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτής στο πλευρό του αυριανού δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη.