Κύπελλο ΕΠΣΚ: Έγραψε ιστορία ο Κεραυνός Πέρνης!

Κυπελλούχος ΕΠΣΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του Κεραυνός Πέρνης, κάνοντας την έκπληξη και κερδίζοντας στα πέναλτι 5-4 τον Αετό Ορφανού

Ιστορία έγραψε χθες στο «Ανθή Καραγιάννη» η ομάδα του Κεραυνού Πέρνης, κατακτώντας για πρώτη φορά το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας! Η ομάδα που τα προηγούμενα 4 χρόνια έφτανε ως τους ημιτελικούς του θεσμού, απ’ όπου αποκλειόταν, πέρασε φέτος στον μεγάλο τελικό και έκανε την μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης και σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή της Α’ ΕΠΣΚ Αετού Ορφανού με 5-4 στα πέναλτι! Το συγκρότημα του Κώστα Τερζανίδη, παίζοντας με πάθος και δύναμη, απέναντι σε μια εμφανώς πιο ποιοτική ομάδα, πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη έχοντας με το μέρος του και τον παράγοντα τύχη, ή αλλιώς ατυχία και αστοχία για τον Αετό, που είχε την δική του ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη με τις κλασικές ευκαιρίες στην παράταση τις οποίες έχασε!

MVP ο Γιουργούσης

Μεγάλος πρωταγωνιστής, και MVP του αγώνα (σύμφωνα με την ψηφοφορία των δημοσιογράφων) ήταν ο τερματοφύλακα Γιουργούσης, που αγωνιζόταν από το 85ο λεπτό με χτυπημένο ώμο, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει το πέναλτι του Αμιάδη, αλλά και να κάνει μια ακόμα σωτήρια επέμβαση στην παράταση! Απ’ εκεί και πέρα συγκινητικός ήταν και ο έμπειρος (πρώην παίκτης του ΑΟΚ) Μπαρί Αλήογλου, που τα έδωσε όλα στον αγώνα!

Μοναδικές ευκαιρίες στην παράταση

Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας! Ήταν κακό στο μεγαλύτερο μέρος του, με τον τυπικά γηπεδούχο Αετό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει την εστία της Πέρνης, που στάθηκε εξαιρετικά στην άμυνα της! Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις στην διάρκεια του 90λεπτου! Στην παράταση, ο Κεραυνός απείλησε πρώτος με την σπουδαία ευκαιρία του Μαυροματίδη στο 95’, που απέκρουσε ο Τοπλίδης, ενώ ο Αετός έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 103’ με τον Καραγιαννίδη που απέκρουσε σωτήρια ο Γιουργούσης, ενώ στο 118’ μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Ελέζι, Κάμπατζης μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!!!

Τα πέναλτι

Στην διαδικασία των πέναλτι από την Πέρνη σκόραραν διαδοχικά οι Μαυροματίδης, Τζορμπατζί Ρ., Κιομουρτζής, Νάνος και Μπαρί που έκανε 5-4! Από τον Αετό ευστόχησαν οι Μαυροματίδης, Ελέζι, Τσαπέγια Φ. και Δούμπλατζής, ενώ ο Αμιάδης στο 5ο πέναλτι νικήθηκε από τον Γιουργούση.

Οι Συνθέσεις

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Νάκου, Μπαμπατζάνης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Αθανασάκης (60’ Αμιάδης), Τσαμπέγια Γ. (103’ Δούμπλατζης), Τσαμπέγια Φ., Σαββατιανός (76’ Κάμπατζης).

Πέρνη: Γιουργούσης, Καλαμάρης (119’ Μανδαλιανός), Ιβανίδης (68’ Θεοδωρίδης), Κιουμουρτζής, Δόρκας, Κωνσταντάρας, Ευφροσυνίδης, Μαυρομάτης, Κιόρρι (110’ Τσορμπατζή Ρ.), Μπαρί Αλήογλου, Νάνος.

Οι δηλώσεις των νικητών!

Κώστας Τερζανίδης (Προπονητής): «Τα λόγια είναι περιττά, η ομάδα μας άξια κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΚ. Κάναμε την υπέρβαση και πιστεύω ότι δικαιούμασταν της νίκης. Αγωνιστήκαμε με ψυχή και πάθος και γράψαμε ιστορία για τον σύλλογο! Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και την κατάθεση ψυχής που έκαναν»!

Δημήτρης Γιουργούσης (Τερματοφύλακας): «Η επιτυχία αυτή είναι αφιερωμένη σε όλους στην οικογένεια του Κεραυνού Πέρνης. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν! Προσωπικά σκέφτηκα να γίνω αλλαγή στο τέλος λόγω του τραυματισμού μου, αλλά ρισκάρισα. Στόχος της Πέρνης ήταν απ’ την αρχή της χρονιάς το κύπελλο, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε»!

Μπαρί Αλήογλου: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ δυνατό ματς και κέρδισε αυτός που είχε και την τύχη με το μέρος του. Συγχαρητήρια και στον Αετό για την προσπάθεια του και εύχομαι να τα πάει καλά του χρόνου στην Γ’ Εθνική κατηγορία»!