ΜΤΒ ThassosTeam: Το «Πέτρινο Γεφύρι» και ο Γύρος Θάσου

250 ποδηλάτες και δρομείς βρέθηκαν στην Θάσο για τους μεγάλους αγώνες του νησιού

Χρονιά ορόσημο ήταν η φετινή για το Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου στις 29-30 Απριλίου 2017, καθώς η διοργάνωση έκρινε ότι θα ήτανε σωστότερο, τόσο για λόγους ασφαλείας άλλα και λόγους αισθητικούς, ο μακροβιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας της χώρας να μην διεξαχθεί, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έτσι φέτος διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και την οργανωτική ομάδα του ΜΤΒ Thassoteam με την αρωγή του Δήμου, το Σάββατο 29 Απριλίου, ένας λαϊκός αγώνας ορεινού τρεξίματος12 χιλ. με την ονομασία «Πέτρινο Γεφύρι», με εκκίνηση το Θεολόγο και τερματισμό την ακτή Αγ. Αντωνίου και την Κυριακή 30Απριλίου ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου για ένατη συνεχή χρονιά.

Παρόλα αυτά περισσότεροι από 250 ποδηλάτες και δρομείς βρέθηκαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στο νησί αποδεικνύοντας ότι η Θάσος αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης για όλους τους Βαλκάνιους ποδηλάτες και λάτρεις της φύσης γενικότερα. Στο αγωνιστικό μέρος, νικητής στο «Πέτρινο Γεφύρι» το Σάββατο αναδείχθηκε μετά από έντονο συναγωνισμό ο Δραμινός Ιορδάνης Τσεπεσίδης της Tsias com Drama Runners με χρόνο 0:54:18, έχοντας μάλιστα τερματίσει και τα 50 χλμ. του Θεαγένειου δρόμου την προηγούμενη εβδομάδα. Στην δεύτερη θέση ο Ρουμάνος Carstea Ionel – Cristian της ομάδας Slatina Cycling Team με χρόνο 0:55:05 και στην τρίτη θέση ο Βούλγαρος Mitya Dimitrov με χρόνο 0:55:29. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Παρθένα Σαββίδου με χρόνο 1:04:00, με δεύτερη την Αγγλίδα Mellisa Nteg με χρόνο 1:16:30 ακολουθούμενη από πολύ κοντά από την Ρουμάνα Camelia – Elena Gaita με χρόνο 1:16:50.

Την Κυριακή στον «Γύρο Θάσου» η υπόθεση βάθρο ήτανε Βουλγάρικη υπόθεση καθώς οι 3 πρώτες θέσεις πήγανε σε Βούλγαρους. Μεγάλος νικητής με χρόνο 4:05:31, ένας πραγματικά φίλος της διοργάνωσης, ο Dimitar Dimitrov της Mamut ο οποίος έρχεται στην Θάσο 11 χρόνια τώρα για να συμμετέχει στους αγώνες. Δεύτερος με ίδιο χρόνο ο Petar Dashev της Tzar Simeon και τρίτος Kiril Radoslavov με χρόνο 4:06:3.

Πολύ καλά από τους Έλληνες τα πήγε ο έφηβος Bourak Arif oglou από την Ξάνθη, της ομάδας του Πήγασου όπου με χρόνο 4:09:25 κατέλαβε την πρώτη θέση στους έφηβους και την έκτη της γενικής. Στις γυναίκες επίσης μια Βουλγάρα της Velocity αναδείχθηκε νικήτρια, η Iveta Aleksieva με χρόνο 4:12:34, δεύτερη η Ρουμάνα Stan Miriam από την ομάδα της CS Otopeni με χρόνο 4:15:42 και τέλος στην Τρίτη θέση μια Ελληνίδα η Βασιλική Καραγιάννη του Θράκα Ιππέας με χρόνο 4:18:17. Το παρόν έδωσαν για μια ακόμη φορά και Θάσιοι ποδηλάτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργητική παρουσία στα ποδηλατικά αθλητικά δρώμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν τα τελευταία χρόνια αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται στο νησί για την ανάδειξη της ποδηλασίας και του τρεξίματος και αυτό πηγάζει από την αγάπη που οι ίδιοι έχουν για αυτές τις δραστηριότητες. Τέλος, στο μεγάλο όπλο της διοργάνωσης τους εθελοντές, οι οποίοι φέτος κλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια δύο φορές τόσο στον Θεαγένειο Δρόμο, όσο και στον Γύρο Θάσου και τα κατάφεραν μια χαρά, όλοι είχανε να λένε για αυτούς τους χαρούμενους ανθρώπους που ήτανε στο πλευρό των αθλητών κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους. Πήρανε όλοι άριστα σε οποιοδήποτε πόστο και αν ήτανε, ένα τεράστιο ευχαριστώ που τόσα χρόνια αποτελείτε την κινητήριο δύναμη μας.